Brand in Molenkamp onder controle

Gevolgen brand woonzorgcentrum Molenkamp (update)

In woonzorgcentrum de Molenkamp in Oldenzaal is op maandag​ 27 februari 2017 aan het begin van de avond brand uitgebroken in een van de appartementen. Acht personen zijn als gevolg van de rookontwikkeling ter plekke door het ambulancepersoneel onderzocht. Niemand hoefde doorgestuurd te worden naar het ziekenhuis. De brand kon snel worden geblust. 

Als gevolg van de brand is een deel van de appartementen van de Molenkamp ontruimd. De brandweer onderzoekt momenteel of en zo ja wanneer de bewoners weer terug kunnen naar hun woningen.  

Update 19.30 uur
De brand bij de Molenkamp is ontstaan in een van de aanleunwoningen. De bewoonster is door de Bedrijfshulpverleners van de Molenkamp in veiligheid gebracht en ter plekke door het ambulancepersoneel nagekeken. 

Als gevolg van de brand zijn twee appartementen momenteel buiten gebruik. Voor de bewoners van deze twee appartementen wordt intern opvang geregeld. 

Update 20.00 uur 
Burgemeester Theo Schouten van Oldenzaal is maandagavond naar de Molenkamp gekomen om de situatie ter plaatse te bekijken en samen met teamleidster Nicole Lemmink de verzamelde bewoners van de Molenkamp in de grote recreatiezaal een hart onder de riem te steken.  

Update 28 februari 14.00 uur 
Vanochtend heeft teamleidster Nicole Lemmink nogmaals de bewoners toegesproken in de grote zaal om hen nader te informeren en hen te verzekeren dat er gelukkig niemand gewond is geraakt bij de brand van maandagavond. Daarnaast is ze persoonlijk bij alle 22 bewoners van de inleunwoningen​ op bezoek geweest die gisteren uit voorzorg tijdelijk hun appartementen moesten verlaten. Ze heeft met hen gepraat over de gebeurtenissen van gisteravond en namens de Molenkamp een bloemetje overhandigd.  “Iedereen reageert heel positief en begripvol”, aldus Nicole die aangeeft dat ook de man die de komende twee dagen nog niet kan terugkeren naar zijn eigen appartement blij is met de manier waarop de nazorg is geregeld. “Maak oe toch niet zo druk zo zei hij me vanochtend nog”, aldus de teamleidster.  

Ook voor de BHV-team dat er voor heeft gezorgd dat iedereen op tijd in veiligheid kon worden gebracht was er vandaag een bloemetje. “Wat is geweldig vind is dat in zo’n situatie iedereen klaarstaat om te helpen. De BHV’ers zijn natuurlijk op zo’n moment zelf niet meer beschikbaar in de zorg. Binnen no-time dat ik een berichtje stuurde om dit op te vangen stonden er al 15 collega’s klaar om bij te springen.” 

Update 1 maart, 11.00 uur 
Dagblad de Twentsche Courant Tubantia heeft op woensdag 1 maart een mooi artikel gepubliceerd​ over het optreden van de BHV-organisatie tijdens de brand. 
​​​​​