Als communiceren met woorden nier meer gaat

CRDL maakt bijzondere contactmomenten mogelijk in Oldenzaal

 
Cliënten van de Molenkamp, Zonnestraal en Gereia in Oldenzaal kunnen met ingang van deze week gebruik maken van de CRDL (Cradle). Dit interactieve zorginstrument vertaalt aanraking in geluid. “Hiermee is het mogelijk op een bijzondere manier toch te kunnen communiceren wanneer dat met woorden niet meer mogelijk is, maar wel middels aanraking”, aldus welzijn en dagbesteding coach Manon Staats van de Molenkamp die ervan overtuigd is dat het instrument voor mooie contactmomenten gaat zorgen. 
 

Nieuw contact voor mensen die moeite hebben met sociale interactie

De CRDL maakt nieuw contact mogelijk voor mensen die moeite hebben met communicatie en sociale interactie - zoals mensen die lijden aan dementie. “Wij wensen iedereen waardevolle contactmomenten en zijn zeer verheugd dat de CRDL hier een bijdrage aan kan leveren”, aldus Ger Schuivens van CRDL. 

De CRDL is een relatief nieuw instrument dat op een mooie en wonderbaarlijke wijze helpt om contact te maken met een naaste of bewoner met dementie. Dit gebeurt als je elkaar en het instrument aanraakt. De CRDL brengt 25 verschillende en herkenbare geluiden ten gehore, zoals geluiden uit de natuur, de stad of het huishouden. Deze geluiden veranderen als je elkaar op verschillende manieren aanraakt. De CRDL kan zowel een-op-een als in een groep worden gebruikt. 

De CRDL gaat rouleren tussen de verschillende locaties van Zorggroep Sint Maarten in Oldenzaal.