Uitslag in voorjaar 2015 bekend

Eeshof genomineerd voor Leerbedrijf van het Jaar

Woonzorgcentrum Eeshof in Tubbergen maakt kans op de titel Leerbedrijf van het jaar 2015 Facilitaire Dienstverlening. 

Drie finalisten

In het voorjaar van 2015 maakt Kenwerk
 
, de initiatiefnemer van de verkiezing, de winnaar bekend. De andere twee finalisten zijn penitentiaire inrichting de Karelskamp in Almelo en Centrum voor wonen en zorg De Zellebergen in Oudenbosch. 
De genomineerde leerbedrijven mogen op 16 december as. hun opleidingsvisie toelichten aan de commissie Leerbedrijf van het jaar. Deze commissie bestaat uit vertegenwoordigers van sociale partners (werkgevers- en werknemersvertegenwoordigers), onderwijs, winnaar Leerbedrijf van het Jaar 2013 en Kenwerk.

Audit bij genomineerde bedrijven

Erkende leerbedrijven binnen de sector facilitaire dienstverlening konden zichzelf kandidaat stellen of zoals in het geval van Eeshof voorgedragen worden voor de titel Leerbedrijf van het Jaar 2015. De commissie heeft uit alle inzendingen de acht beste leerbedrijven geselecteerd waar vervolgens een audit heeft plaatsgevonden. Tijdens deze audit zijn de bedrijven op een aantal criteria beoordeeld: betrokkenheid bij het opleidingsproces, visie op opleiden, personeelsbeleid, opleidingsklimaat, deelname aan activiteiten, vervullen van ambassadeursrol en de opleidingsresultaten. 

Over de verkiezing

De verkiezing Leerbedrijf van het Jaar is een initiatief van Kenwerk om de beste leerbedrijven in de spotlights te zetten. De verkiezing is in het leven geroepen om het leren in de praktijk te stimuleren en de waarde die leerbedrijven voor de sector facilitaire dienstverlening hebben onder de aandacht te brengen.
 
​​