Bewoners kijken terug op geweldige dag

Film Gudula goed voor tweede prijs op filmfestival Utrecht

De making of van de van Witte Wiev’n Revue van onze locatie Gudula in Lochem is tweede geworden in de publiekscategorie van de Senior Cinema Awards in Utrecht. Een delegatie van 14 bewoners en medewerkers van Gudula is dinsdag 16 juni naar Utrecht gereisd voor de uitreiking van de prijzen. Hoewel de film van Gudula dus net niet heeft gewonnen, kijken de bewoners terug op een geweldige dag. Bij thuiskomst in Gudula werden ze bovendien overladen met media-aandacht van onder andere de Stentor​ en een heus live radio-interview op 3FM bij het programma @ditisDomien. (het fragment begint op 1:52:30). 

Over de Witte Wiev’n Revue

Elf ouderen (van 67 tot 97 jaar) van Gudula lieten op vrijdag 21 november zien dat leeftijd echt geen grenzen kent tijdens een veelbesproken uitvoering van de Witte Wiev’n Revue. De makers van dit theaterproject Fit-Art besloten onderstaande making of in te zenden voor een Cinema Senior Award. 

Over de Senior Cinema Awards

De Senior Cinema Awards is een initiatief van onder andere Movisie en het Landelijk Kennisinstituut​ Cultuureducatie en Amateurkunst. Onderzoek toont het aan dat kunst en cultuur een belangrijk positief effect hebben  op het welzijn en de gezondheid van ouderen. Cultuurparticipatie en sociaal-artistieke projecten voor, door en van ouderen zetten ouderen in hun kracht en dragen bij aan de aanpak van maatschappelijke vraagstukken. De organisatie wi deze inspirerende voorbeelden door middel van korte films in beeld brengen.

Bekijk alle films op cinemasenior.nl​
Bekijk hier de making of van de Witte Wiev'n Revue