Actief betrokken bij Kunst in de Etalage

Oldenzaalse senioren exposeren kunst in Michgoriushuis

5 oktober 2017
Senioren van de Molenkamp, Gereia en Impuls doen dit jaar actief mee aan Kunst in de Etalage in Oldenzaal met een eigen expositie in het Michgoriushuis. Op woensdag 11 oktober a.s. lopen de senioren samen met leerlingen van het Twents Carmel College de kunstroute door de stad waarna aansluitend de eigen expositie officieel wordt geopend. 

“Toen we door de Stichting Kunst in de Etalage werden uitgenodigd om met bewoners deel te nemen aan een project van Kunst in de etalage hebben we niet lang hoeven na te denken”, vertelt Manon Staats, Welzijn en dagbesteding coach van de Molenkamp. “We zijn de geweldige uitdaging aangegaan en hebben afgelopen week workshops gevolgd in samenwerking met kunstenaars Brenda Witbreuk (schilderen) en Suze Sleiderink (vilten). De bewoners van Gereia en de Molenkamp en de deelnemers van Impuls hebben echt prachtige werken gemaakt!” 

Het resultaat is tijdens Kunst in de etalage (7 tot en met 29 oktober) te bewonderen in het Michgoriushuis. De officiële opening van de eigen expositie vindt zoals gezegd plaats op 11 oktober na afloop van een gezamenlijke rondgang langs de volledige kunstroute. Hedwig de Bruijn van Kunst in de Etalage zal rond 14.30 uur een openingspraatje houden. Bovendien worden tijdens de opening fragmenten getoond van de documentaire van Tonnie van der Meche over Kunst in de Etalage. De  workshops van de senioren zijn een onderdeel van deze film. 
​​​​