Leauwe yn freonskip

Sint Theresia Joure officieel geopend

Het gloednieuwe zorgcentrum Sint Theresia aan de Professor Titus Brandsmaweg in Joure is donderdagmiddag officieel geopend. Het complex staat op 584 palen en heeft 22 miljoen euro gekost. Het betreft een intensieve samenwerking tussen Accolade en zorggroep Sint Maarten.
 
De officiële openingshandeling werd door burgemeester Arie Aalberts, bestuurder Rein Swart van Accolade en bestuurder Bert Kwadijk van zorggroep Sint Maarten verricht. Het drietal baande zich gewapend met mesjes een weg door een manshoge foto van het oude Sint Theresia.
 
Het nieuwe complex bestaat uit 24 appartementen voor groepswonen die elk een oppervlakte van 45 vierkante meter hebben en 28 woningen met zeventig vierkante meter woonruimte. Bovendien heeft het gebouw een keuken, restaurant, grand café en logeerkamers. Op het terrein staan ook nog vier blokken met in totaal 48 woningen waarvan 35 door Zorggroep Sint Maarten worden verhuurd en dertien door Accolade.
Het nieuwe Sint Theresia werd door architect André Jekel van IAA Architecten uit Enschede ontworpen. BAM Woningbouw met het hoofdkantoor in Bunnik bouwde het complex. De realisatie van het zorgcentrum nam vanaf de eerste plannen vele jaren in beslag. Vanwege de bouw moesten de bewoners allemaal verhuizen. De meeste van hen woonden tijdelijk in het oude Vegelinshof aan de Sluisdijk.
 
Rond de opening van het spiksplinternieuwe Sint Theresia staan diverse feestelijkheden gepland. Voor de bewoners werd woensdag een speciale dag georganiseerd met onder meer een optreden van zanger Bennie Huisman. Vrijdag worden de personeelsleden en de vrijwilligers in het zonnetje gezet en zaterdag opent Sint Theresia de deuren voor belangstellenden.
 
Opening1.jpg
Oud-Jouster Charles Groenhuijsen was bij de opening aanwezig
 
Opening2.jpg
Sint Theresia Joure officieel geopend
 
Opening3.jpg
Presentatie van Charles Groenhuijsen over zorg