Syrische inwoners Tubbergen verzorgen opnieuw diner

Succesvol Kleurrijk Koken krijgt vervolg in Eeshof

Inwoners van Tubbergen en omgeving kunnen op donderdag 21 januari nogmaals culinair kennis maken met de nieuwe Syrische inwoners van Tubbergen. De Syrische ‘koks’ verzorgen dan wederom een 3-gangen diner van eigen bodem in het restaurant van de Eeshof. 

Na het succes van de eerste editie van Kleurrijk Koken kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. De Eeshof adviseert mensen dan ook tijdig te reserveren​ voor dit diner op donderdag 21 januari om 18.00 uur begint. 

Over Kleurrijk koken 

Kleurrijk Koken is een gezamenlijk initiatief van Stichting Vluchtelingenwerk Nederland en de Eeshof Volgens manager Leo Stamsnieder van de Eeshof snijdt het mes duidelijk aan twee kanten. “Voor mensen in Tubbergen en omgeving is het een mooie kans om de nieuwe inwoners te leren kennen. Men zal zien dat er overeenkomsten zijn maar dat er ook verschillen zijn in cultuur. Hierdoor ontstaat er meer begrip voor de mens achter de vluchteling.” 

Volgens hem willen de nieuwe inwoners op hun beurt maar al te graag wat terugdoen voor de Nederlandse maatschappij. “Dit doen ze door voor anderen te koken. Doordat zij aan de buitenwereld kunnen laten zien wat ze kunnen, helpt dit hen enorm in hun eigenwaarde. Ook komen ze zo in contact met de inwoners van Tubbergen, kunnen ze nieuwe vrienden maken en beter bekend raken met de Nederlandse taal en gewoonten”, zo liet Stamsnieder eerder al weten.  ​​


​​​​​​