Samen met familieleden tal van activiteiten bedacht

Tiekerhook hele maand juni in vakantiesferen

Woonzorgcentrum Tiekerhook wil haar bewoners graag een echt vakantiegevoel bezorgen en heeft daarom de hele maand juni omgedoopt tot vakantiemaand. Bijzonder hieraan is het feit dat de familieleden erg betrokken zijn bij de totstandkoming van deze vakantiemaand. Tijdens familie-avonden is besproken hoe een mooie invulling gegeven kon worden aan de vakantie in de Tiekerhook. Samen met de familie zijn tal van activiteiten bedacht.

Omdat de bewoners zelf niet meer in staat zijn om op vakantie te gaan, is besloten het vakantiegevoel naar de bewoners te brengen. De hele maand juni staat er een caravan voor het woonzorgcentrum en wordt Tiekerhook in echte vakantiestijl aangekleed. Familieleden mogen van de caravan gebruik maken om gezellig een kopje koffie te drinken, te genieten van een sorbet of als het weer het toelaat te barbecueën. 

Bij de aftrap van de vakantiemaand, afgelopen maandag 1 juni, hebben de bewoners symbolisch hun ‘vakantiegeld’ ontvangen. Dit geld zat -net als vroeger- in een bruin zakje en kan de hele maand gebruikt worden. Daarnaast worden er tal van activiteiten gehouden zoals een huifkartocht, oudhollandse spelen en een griezeltocht om de vakantiestemming te vergroten. Ook wordt er een compleet koud buffet gemaakt, waarvoor iedere familie een gerecht aanlevert. 

Logeerpartij
De vakantiemaand wordt afgesloten met een grote logeerpartij op 26 juni vanuit de gedachte “op vakantiegaan is uit logeren gaan.” Van iedere bewoner krijgt een familielid of vriend de gelegenheid om in een zelf meegebracht logeerbed een nacht te blijven logeren. De ochtend erop volgt een gezellig gezamenlijk ontbijt om de vakantiemaand feestelijk af te sluiten. Dit alles in het kader van ‘Noa Bie’, de lijfspreuk van de Tiekerhook.