Houdt lichaam en geest in beweging

Zorggroep Sint Maarten trakteert haar bewoners op Tovertafels

Ter ere van haar tienjarig bestaan, trakteert Zorggroep Sint Maarten al haar 17 locaties op een Tovertafel. De Tovertafel is een interactief spel voor bewoners en met name geschikt voor mensen met dementie. Op woensdag 11 november – de verjaardag van Zorggroep Sint Maarten - wordt de eerste Tovertafel feestelijk in gebruik genomen bij woonzorgcentrum Gereia in Oldenzaal. 

Om het tienjarig jubileum niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, heeft Zorggroep Sint Maarten gezocht naar een geschikt cadeau dat past bij onze overtuiging en waar zoveel mogelijk bewoners profijt van hebben. “Daarom is besloten om iedere locatie een Tovertafel aan te bieden. Een duurzaam cadeau dat vele waardevolle momenten zal opleveren!”, aldus algemeen directeur Bert Kwadijk. 

Tovertafel houdt lichaam en geest in beweging

De Tovertafel is een nieuw spelconcept dat bestaat uit lichtanimaties die op de eettafel worden geprojecteerd. Deze lichtanimaties zijn interactief doordat ze reageren op de beweging van handen en armen. Door het spel worden mensen geactiveerd/gestimuleerd om te bewegen, zowel qua lichaam als geest. Er zijn tot nu toe zeven spellen ontwikkeld om ouderen met dementie op fysiek, sociaal én mentaal vlak te stimuleren.

De eerste Tovertafel wordt op 11 november in gebruik genomen op onze Oldenzaalse locatie Gereia. De komende periode zullen alle overige locatie van Zorggroep Sint Maarten eveneens een Tovertafel ontvangen. ​​