De kracht van delen

Zorggroep Sint Maarten viert Sint Maarten

Vandaag vieren we Sint Maarten, aan wie wij onze naam danken. Een prachtig voorbeeld van bewust in het leven staan en dat leven samen delen. Want dát is waar onze medewerkers en vrijwilligers voor staan. Elke dag gaan wij uit van de kracht van mensen, hun mogelijkheden en hun talent. Én van de kracht van delen.


Op onze locaties staan we vandaag uitvoerig met onze bewoners stil bij Sint Maarten met speciale Sint Maarten vieringen en activiteiten. Ook komen op meerdere van onze locaties vandaag schoolkinderen langs tijdens een lampionnentocht én natuurlijk om achteraf iets lekkers mee naar huis te nemen.


Noaberkoekjes

In Gudula in Lochem delen onze medewerkers vandaag speciaal vanwege Sint Maarten speciale naoberkoekjes uit aan hun naobers, oftewel de bewoners van het woonzorgcentrum. De actie past niet alleen in de traditie van Sint Maarten maar sluit aan bij de belofte Naobers in de Stad van Gudula. De koekjes - gemaakt door huisbakker Ten Broeke uit Lochem  - zijn voortaan eveneens te koop in de huiswinkel van Gudula.

 


Over Sint Maarten
Deze feestdag is genoemd naar Martinus van Tours, beter bekend als Sint Maarten. Als Romeins soldaat kliefde hij met zijn zwaard zijn mantel in tweeën. Om zo de helft te kunnen delen met een door de kou verkleumde bedelaar. Dat delen van Sint Maartens mantel is terug te vinden in het logo van Zorggroep Sint Maarten.

Deel je leven
Het belang van delen komt terug in de belofte van de Zorggroep: deel je leven. Want bewust in het leven staan en dat leven samen delen, dát is waar alle medewerkers en vrijwilligers van Zorggroep Sint Maarten bij hun zorg- en dienstverlening voor staan.​​