Hoe de Zorggroep is georganiseerd

Organisatie

Zorggroep Sint Maarten bouwt aan een nieuwe organisatie, passend bij de nieuwe visie van Deel je Leven 2.0. Hierin worden locaties opgewaardeerd naar vijf leefwerkgemeenschappen, waarin alle locaties en ambulante bedrijfsonderdelen binnen die gemeenschap samen optrekken en in nauw contact met hun omgeving staan. Iedere gemeenschap heeft een manager die zorgdraagt voor het laten floreren van de gemeenschap. 


Effectiever en minder regels

Zorggroep Sint Maarten gaat effectiever en met minder regels werken en haalt het beste in elkaar naar boven. Dit levert voor alle betrokkenen niet alleen betere zorg, maar vooral ook een betere kwaliteit van leven op. Om medewerkers (en vrijwilligers) het verschil te kunnen laten maken worden: 


  • bevoegdheden lager in de organisatie gelegd 
  • teams begeleid en gefaciliteerd in zelforganiserend werken 
  • en wordt er gewerkt met één standaard voor 24 uurs zorg, ambulante zorg, wonen (hospitality) en behandeling. Ieder proces heeft een procesmanager, aangevuld met verschillende teamcoaches die de zelforganiserende teams ondersteunen.

Maartje in Twente

De processen ambulante zorg en behandeling van Zorggroep Sint Maarten zijn in Twente ondergebracht onder het label Maartje​. Maartje biedt thuiszorg, kraamzorg, behandeling, revalidatie, dagvoorziening, therapie, hulpmiddelen en service.  


 

KvK 08130883​​​​​​​​​​​​​​​​