Kwaliteit van Zorg - Zorggroep Sint Maarten

Kwaliteitsplan 2018 en kwaliteitsverslag 2017

In Kwaliteitsplan 2018 kunt u lezen waar Zorggroep Sint Maarten op dit moment staat en in welke richting we ons willen ontwikkelen.  Het formuleren van het kwaliteitsplan helpt bij het verbinden en focussen op de essentie: de cliënt in regie.

Eigen regie

Als mens wil je je leven leiden op een manier die gelukkig maakt. De keuzes hierin zijn een uitvloeisel van persoonlijke wensen, behoeften en verlangens. Ze zijn individueel bepaald. Als het leven ooit maakt dat het niet meer alleen lukt om de meest basale wensen en behoeften te verwezenlijken, dan maak je uiteindelijk de keuze om hulp te vragen. Wellicht bij een naaste, misschien bij een vrijwilliger of op den duur zelfs bij een professional. Ook dan wil je graag nog binnen de mogelijkheden het leven leiden dat het meest past bij jouw persoon. Ook als je niet meer in staat bent om alle keuzes zelf te maken. De hoop is dan dat mensen die jou kennen, die het meest nabij je staan, je helpen jouw wensen en behoeften te vertegenwoordigen. Dat zij jou helpen de eigen keuzes te maken, alsof ze door jou zelf zijn gemaakt. Dat verstaan wij onder eigen regie.

Kwaliteitsverslag 2017

In 2017 is er veel gebeurd binnen Zorggroep Sint Maarten. De transitie bewerkstelligde eenandere structuur van de organisatie. Een nieuwe Raad van Bestuur is geïnstalleerd, de functies zorgmanager en teamleider zijnvervallen en hiervoor in de plaats kwamen teamcoaches, proces- en gemeenschapsmanagers. De organisatie wil de cliënt meer regie geven, de cliënt centraal stellen. Zorgverleners krijgen professionele ruimte en autonomie om kennis, kunde en eigenaarschap in te zetten. Maar ditmoet wel geleerd worden! En dit vraagt om een cultuurverandering.

Lees de voortgang tot nu toe in het Kwaliteitsverslag 2017.

 

Deel of print