Ondertekening contract

Nieuwe partners voor woonzorgcentrum Antonius

Woonzorgcentrum Antonius in Acht komt in handen van Sint Annaklooster en Wooninc. Op maandag 4 februari 2019 hebben de betrokken partijen hun handtekening onder de koopovereenkomst gezet tijdens de ceremoniële ondertekening. Sint Annaklooster en Wooninc. nemen het Eindhovense woonzorgcentrum per april 2019 over van Zorggroep Sint Maarten. Alle medewerkers van Antonius behouden hun baan. Zij krijgen alleen een andere werkgever. Het zorgdeel wordt overgedragen aan Sint Annaklooster, het vastgoed en beheer van Antonius aan Wooninc.

Nieuwe partners voor AntoniusNieuwe partners voor AntoniusNieuwe partners voor Antonius

Antonius

Woonzorgcentrum Antonius, gelegen in Acht, is voor veel ouderen een belangrijk ontmoetingscentrum. Antonius heeft zelfstandige woningen, een verpleegafdeling en zorgappartementen. Ruime keuze dus, aangevuld met veel services, sociale contacten en activiteiten binnen handbereik.

Zorggroep Sint Maarten

Antonius maakt nu nog onderdeel uit van Zorggroep Sint Maarten, met als primair werkgebied noordoost Nederland. Zij zocht sinds juli 2017 naar een nieuwe, regionale woon- en zorgpartner voor Antonius. Die heeft zij gevonden in Sint Annaklooster voor het zorgdeel en in Wooninc. voor het vastgoed.

Samenwerking

De samenwerking tussen Wooninc. en Sint Annaklooster is nieuw. De twee organisaties, beide afkomstig uit Eindhoven, vullen elkaar goed aan vanwege hun focus op ouderen.
Sint Annaklooster biedt al ruim 40 jaar een veelzijdig zorg- en welzijnsaanbod in de regio. Wooninc. bestaat bijna 100 jaar en is een vertrouwde speler op het gebied van betaalbaar wonen voor senioren. Daarbij werkt Wooninc. samen met zorg- en welzijnsinstellingen.

Belang cliënten en medewerkers voorop

Zowel de medewerkersvertegenwoordiging als de lokale cliëntenraad van Antonius staan positief tegenover de overname. Dit was een duidelijke voorwaarde bij de zoektocht naar nieuwe partners. Het belang van de cliënten, medewerkers, vrijwilligers en direct betrokkenen staat voor alle partijen voorop.

“Hartverwarmende, kleinschalige zorg”

Patricia Bangma, waarnemend voorzitter Raad van Bestuur van Zorggroep Sint Maarten motiveert de keuze voor het Sint Annaklooster en Wooninc.: “Het Sint Annaklooster spreekt ons aan vanwege haar hartverwarmende, kleinschalige zorg. En Wooninc. vanwege haar ervaring op het gebied van huisvesting voor ouderen met voorzieningen voor welzijn en zorg in de nabijheid. Bovendien scoren beide instellingen hoog op cliënttevredenheid. Hierdoor blijft de kwaliteit van dienstverlening niet alleen voor nu, maar ook voor de toekomst gewaarborgd”.

“De identiteit van Sint Annaklooster, Wooninc. en Antonius sluiten naadloos op elkaar aan”

Anita Schavemaker, algemeen directeur-bestuurder Sint Annaklooster over de nieuwe samenwerking: “De identiteit van Sint Annaklooster, Wooninc. en Antonius sluiten naadloos op elkaar aan. Dit geldt eveneens voor de kernwaarden. Dit komt tot uiting in hartverwarmende, respectvolle zorg voor cliënten en hun mantelzorgers”.

“Hierdoor kunnen de bewoners prettig blijven wonen”

Angela Pijnenburg, bestuurder Wooninc. over de nieuwe samenwerking: “Als dé seniorenhuisvester in regio Eindhoven zijn we blij dat we samen met Sint Annaklooster bij Antonius onze diensten en expertise mogen inzetten, zoals we dat bij tientallen andere woongebouwen voor senioren doen. Hierdoor kunnen de bewoners prettig blijven wonen”.

 

Deel of print