Antonius in Acht

Sint Annaklooster en Wooninc. willen Antonius overnemen

​Sint Annaklooster en Wooninc. zijn voornemens om woonzorgcentrum Antonius in Acht (gemeente Eindhoven) over te nemen van Zorggroep Sint Maarten. Alle medewerkers van Antonius behouden hun baan. Zij krijgen alleen een andere werkgever. Het vastgoed en beheer van Antonius wordt overgedragen aan Wooninc. en het zorgdeel aan Sint Annaklooster. Op 17 september 2018 is een intentieovereenkomst getekend door de drie partijen.

Over Antonius

Antonius is een woonzorgcentrum midden in Acht. Voor veel ouderen in Acht is het een belangrijk ontmoetingscentrum. Antonius heeft zowel zorgappartementen als een verpleegafdeling, maar ook zelfstandige woningen. Ruime keuze dus, aangevuld met veel services, sociale contacten en activiteiten binnen handbereik.

Zorgvuldige afweging 

Om Antonius verder tot ontwikkeling te laten komen ging Zorggroep Sint Maarten, afkomstig uit het oosten van het land, in juli 2017 op zoek naar een nieuwe, regionale woonzorgpartner voor deze locatie. Die heeft zij na het bewandelen van een zorgvuldig traject gevonden in Sint Annaklooster voor het zorgdeel en in Wooninc. voor het vastgoed. Beide organisaties zijn actief in Eindhoven.
“Met name de hartverwarmende, kleinschalige zorg bij Sint Annaklooster en de ervaring in het bieden van huisvesting voor ouderen met voorzieningen voor welzijn en zorg in de nabijheid bij Wooninc., spreekt ons erg aan. Bovendien scoren beide instellingen hoog op cliënttevredenheid”, vertelt Patricia Bangma, waarnemend voorzitter Raad van Bestuur van Zorggroep Sint Maarten.

Wooninc. en Sint Annaklooster samen voor Antonius

De aanstaande intensieve samenwerking tussen Wooninc. en Sint Annaklooster is nieuw. In deze samenwerking komen ieders expertisegebieden samen. Hierdoor blijft de kwaliteit van dienstverlening niet alleen voor nu, maar ook voor de toekomst gewaarborgd.
Antonius is een perfecte aanvulling op de huidige activiteiten van Sint Annaklooster en Wooninc. De organisaties zijn complementair vanwege hun beider focus op ouderen. Sint Annaklooster biedt al ruim 40 jaar een veelzijdig zorg- en welzijnsaanbod in de regio. Anita Schavemaker, directeur-bestuurder Sint Annaklooster hierover: “De identiteit van Sint Annaklooster, Wooninc. en Antonius sluiten naadloos op elkaar aan. Dit geldt eveneens voor de kernwaarden. Dit komt tot uiting in hartverwarmende, respectvolle zorg voor cliënten en hun mantelzorgers”.
Wooninc. is in de regio al bijna 100 jaar een vertrouwde speler op het gebied van betaalbaar wonen voor senioren. De woningcorporatie werkt daarin veel samen met zorg- en welzijnsinstellingen. Angela Pijnenburg, directeur-bestuurder Wooninc. hierover: “Wooninc. is dé seniorenhuisvester in Eindhoven en de regio. We zijn dan ook erg blij dat we samen met Sint Annaklooster in Antonius onze diensten en expertise mogen inzetten waardoor de bewoners prettig kunnen blijven wonen. Net zoals we dat in tientallen andere woongebouwen voor senioren doen.”

Belang cliënten en medewerkers voorop 

Uiteraard worden medewerkers en cliënten van Antonius zorgvuldig betrokken en geïnformeerd gedurende het proces. Zowel de medewerkersvertegenwoordiging als de lokale cliëntenraad staan er positief tegenover. Dit was ook een duidelijke voorwaarde bij de zoektocht naar nieuwe partners. Het belang van de cliënten, medewerkers, vrijwilligers en direct betrokkenen staat voorop.

Intentieovereenkomst

Op maandag 17 september 2018 is de intentieovereenkomst officieel getekend door waarnemend voorzitter Raad van Bestuur Patricia Bangma van Zorggroep Sint Maarten, directeur-bestuurder Anita Schavemaker, van Sint Annaklooster en directeur-bestuurder Angela Pijnenburg van Wooninc. De benodigde voorbereidingen worden nu getroffen waarbij het streven is dat begin 2019 de overdracht plaats kan vinden. Tot die tijd blijft Antonius onderdeel van Zorggroep Sint Maarten.
Deel of print