Burgemeester en wethouder bezoeken opvanglocatie de Eeshof

–17 juni 2022–
Dankbaarheid en waardering, dat stond centraal bij het bezoek van burgemeester Wilmien Haverkamp en wethouder Hilde Berning tijdens het bezoek aan opvanglocatie de Eeshof in Tubbergen. Maandagmiddag kregen zij een rondleiding op deze locatie, waar vluchtelingen uit Oekraïne worden opgevangen. Ook maakten zij kennis met Vivian, Yassine, Stéphen en Ahmed, vier studenten die uit Oekraïne zijn gevlucht.

Dat er Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen in de Eeshof is te danken aan Zorggroep Sint Maarten. “Wij zijn erg dankbaar dat zij deze locatie beschikbaar hebben gesteld”, geeft burgmeester Haverkamp aan. “We zijn onder de indruk van het werk dat is verzet om hier een veilig onderkomen te bieden. De medewerkers van Sint Maarten hebben binnen korte tijd alles opgezet. In het bijzonder Evelien Klijndijk, woonconsulent. Zij heeft als coördinator alles geregeld en zelf ook flink de handen uit de mouwen gestoken.” De burgemeester en wethouder hadden voor de medewerkers een lekkernij en bos bloemen meegenomen, die door locatiemanager Melanie Hebels in ontvangst werden genomen.

Een veilige plek
In de Eeshof worden 23 vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. Een aantal gezinnen en een aantal studenten. Tijdens de rondleiding maakten Haverkamp en Berning kennis met de studenten Vivian, Yassine, Stéphen en Ahmed. “Wij kunnen ons moeilijk voorstellen hoe het is om je huis te moeten ontvluchten”, vertelt wethouder Berning. “Het is daarom fijn dat wij hen een veilige plek kunnen bieden. En om van de vluchtelingen te horen dat ze dankbaar en tevreden zijn met hoe het in Tubbergen is geregeld, daar mogen we trots op zijn.” De vluchtelingen volgen hun studie (medicijnen/geneeskunde) momenteel online. Zij hopen daarnaast binnenkort ook werk te vinden in Nederland en vinden het leuk om te sporten. “Ik vind het mooi dat zij onderdeel willen zijn van onze samenleving. Als gemeente doen we ons best om ze hierbij te helpen”, aldus Berning.

Tolken gezocht
Om de opvang goed te organiseren is de hulp van tolken af en toe erg waardevol. Als er inwoners zijn die Oekraïens spreken en af en toe willen helpen vertalen, dan horen wij dat graag. Zij kunnen mailen naar oekraine@tubbergen.nl. Inwoners of organisaties die op een andere manier iets willen betekenen, kunnen terecht bij Stichting Welzijn Dinkelland Tubbergen via servicepunttubbergen@swtd.nl. Op www.tubbergen.nl/oekraine is meer informatie te vinden over de opvang van en hulp aan vluchtelingen uit Oekraïne.

Deel of print