Somatische dagvoorziening De Bleek in Losser, expertise Parkinson

dagvoorziening Parkinson LosserDagvoorziening De Bleek in Losser biedt dagbesteding voor (jongere) zelfstandig wonende ouderen met als expertise de ziekte van Parkinson en Parkinsonisme. Hoewel de ziekte van Parkinson een bewegingsstoornis wordt genoemd, is het zoveel meer dan alléén dat. Het is een complex ziektebeeld waarbij in het hele lichamelijke en geestelijke functioneren beperkingen kunnen optreden. Door de verscheidenheid aan symptomen kan er moeilijk een definitie worden gegeven van de ziekte van Parkinson. Elke patiënt is weer anders en dat maakt de begeleiding heel individueel. De ervaring leert dat een goede kennis van de verscheidenheid aan symptomen belangrijk is om mensen goed te kunnen begeleiden.

Individuele begeleiding

Binnen deze somatische dagvoorziening komen niet uitsluitend mensen met Parkinson, maar ook mensen met een andere lichamelijke beperking. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Niet aangeboren hersenletsel (zoals restschade na een hersenbloeding of herseninfarct)
  • ALS
  • COPD

Door de verschillende beperkingen heeft iedereen een andere individuele begeleiding nodig. Op de dagvoorziening zijn ervaren professionals en vrijwilligers aanwezig die deze begeleiding kunnen geven.

Wat we u kunnen bieden

De Bleek in Losser Onze specialistische dagvoorziening biedt u een plek waar u zich veilig en begrepen voelt en waar u in contact komt met lotgenoten die snappen waar u tegenaan loopt. Daarnaast is het vooral ook een plek waar u op een zinvolle en leuke manier uw dag kunt besteden met activiteiten zoals:

  • schilderen
  • houtbewerken
  • biljarten
  • koken
  • yoga
  • zwemmen (waarvoor een eigen bijdrage geldt)
  • jeu des boules

Begeleiding en behandeling op maat

Bij de Bleek kunt u rekenen op begeleiding van ervaren professionals en vrijwilligers en krijgt u behandeling op maat van paramedici als een fysiotherapeut, logopedist, ergotherapeut of psycholoog die allen aangesloten zijn bij ParkinsonNet.

Andere somatische aandoeningen?

Op welke dagen kunt u gebruik maken van de Parkinson dagvoorziening?

Maandag, woensdag en vrijdag.

Let op: voor het deelnemen aan de dagbesteding/dagbehandeling heeft u een indicatie nodig vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). Lees hier meer over hoe u een dergelijke indicatie kunt aanvragen.

Woonzorgcentrum Oldenhove/Maartens-StedeAdres Parkinson dagvoorziening

Souterrain van woonzorgcentrum Oldenhove & Maartens-Stede  (Plan route)
Vicarystraat 1 in Losser

Meer informatie of een afspraak maken

Heeft u vragen over onze gespecialiseerde dagvoorziening of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met één van onze maatschappelijk werkers om de mogelijkheden te bespreken of een afspraak te maken om eens vrijblijvend een kijkje te nemen. Het contactformulier invullen mag natuurlijk ook. We proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem voor meer informatie contact op met:
Maatschappelijk werk Zorggroep Sint Maarten (Te bereiken via ons algemeen telefoonnummer)
Telefoonnummer: 088 - 000 52 00

Contactformulier dagbesteding bij huiskamer De Bleek (expertise Parkinson) in Losser

Deel of print