Kwaliteit van Zorg - Zorggroep Sint Maarten

Gezond bewegen voor ouderen

Een gezonde leefstijl draagt bij aan de kwaliteit van leven. Zorggroep Sint Maarten besteedt daarom veel aandacht aan het stimuleren van een gezonde levenswijze van onze cliënten. Dit doen we onder andere door aandacht te schenken aan gezond eten en drinken en door het bevorderen van (meer) beweging.

Vitaliteitsprogramma’s

Vitaliteit staat hoog in het vaandel bij Zorggroep Sint Maarten en is niet voor niets een van onze kernwaarden. Op het gebied van bewegen zijn de zeven bouwstenen van bewegen van de Inspectie voor de Gezondheidzorg (IGZ) leidend. Zo is er aandacht voor het belang van bewegen in de zorgleefplannen van onze cliënten en organiseren we voortdurend activiteiten om het bewegen te stimuleren.

Beweegtuinen

Beweegtuin Zorggroep Sint MaartenDaarnaast beschikken veel van onze locaties over eigen beweegtuinen waar onze bewoners naar hartenlust gebruik van maken. Volgens Helma Wiefferink, bewegingsagoog van Zorggroep Sint Maarten gaat meer bewegen vooral om bewustwording, zowel bij cliënten als bij het verzorgend en verplegend personeel. “Mensen die in een verzorgingshuis gaan wonen nemen nooit meer de trap maar altijd de lift. Waarom? Ze zijn vaak bang om te vallen. Maar ik houd hen voor dat het gevaarlijker voor je lichaam is om de trap niet af te gaan. We moeten samen leren om alle fysieke mogelijkheden die menen hebben te benutten, hoe klein ook.”

Meer weten over onze beweegprogramma’s?

Neem dan contact op met onze bewegingsagogen. Ze staan u graag te woord. Het contactformulier invullen mag natuurlijk ook. We proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Bekijk hier meer informatie over onze beweegprogramma’s.

Neem voor meer informatie contact op met:
Bewegingsagogen Zorggroep Sint Maarten / Maartje (Via Behandelcentrum)
Telefoonnummer: 088 - 000 52 05

Contactformulier Bewegen voor ouderen

 

Deel of print