Bewegingsagogie: bewegen is leven en leven is bewegen

Binnen alle locaties van Zorggroep Sint Maarten kunnen bewoners deelnemen aan het preventief beweegprogramma MaartjeFIT. Dit beweegprogramma heeft als doel om door middel van structureel bewegen de gevolgen van het verouderingsproces te vertragen en vitaliteit van  ouderen te stimuleren. Iedereen kan binnen dit programma op een eigen niveau bewegen, waarbij er een bewuste trainingsprikkel wordt toegediend  (trainen van kracht, uithoudingsvermogen en/of balans). Hierdoor zijn verbeteringen te verwachten op het gebied van zelfstandigheid, die de kwaliteit van leven verbeteren.

Maartje FITness

logo MaartjeMaartje FITness is een groepsprogramma voor mensen die niet in het woonzorgcentrum wonen. Het is een programma waarbij u preventief beweegt. Bewegen heeft een positieve invloed op de gezondheid en vermindert de kans op klachten. Hierdoor voelt u zich langer fit en werkt u aan uw lichamelijke conditie.Na het afnemen van een intake door de fysiotherapeut, gaat u trainen onder begeleiding van onze bewegingsagoog. In een kleinschalige setting wordt er samen met u een individueel trainingsprogramma opgesteld. De training richt zich met name op het verbeteren van spierkracht en uithoudingsvermogen, zodat u zo lang mogelijk fit en vitaal blijft.

Wilt u kennis maken met Maartje FITness? U kunt gebruik maken van twee gratis proeflessen. Maartje FITness wordt aangeboden bij:

  • Maartje Behandelcentrum, Lutterstraat 4, 7581 BV Losser
  • Maartje Oldenzaal, Monnikstraat 33, 7571 CW Oldenzaal

De kosten voor één keer in de week 1 uur sporten bedragen € 25,- per maand. De kosten voor twee keer in de week 1 uur sporten bedragen € 45,- per maand. Het abonnement kan maandelijks opgezegd worden.

Neem voor meer informatie contact op met:
Bewegingsagogen Zorggroep Sint Maarten / Maartje (Via Behandelcentrum)
Telefoonnummer: 088 - 000 52 05

Contactformulier Bewegingsagogie

 

Deel of print