Fysiotherapie: hulp bij optimaal bewegen

Heeft u problemen met bewegen? Bijvoorbeeld als gevolg van een ongeval of ziekte. Of door een verkeerde beweging of ouder worden. Onze fysiotherapeuten zijn specialisten in bewegen en helpen u graag.

Wat kunnen onze fysiotherapeuten voor u betekenen?

De fysiotherapeut onderzoekt en behandelt uw klachten en geeft daarnaast uitgebreid advies om de klachten in de toekomst te verminderen.  Het behandelplan is altijd maatwerk en afhankelijk van uw situatie gericht op het onderhouden en/of verbeteren van:

  • spierkracht mobiliteit
  • uithoudingsvermogen
  • balans
  • belasting/belastbaarheid
  • zelfredzaamheid
  • kwaliteit van leven

Psychosomatische fysiotherapie bij stress en spanning

Ervaart u fysieke klachten door spanning, stress of emotie? De psychosomatische fysiotherapeut helpt u begrijpen waar de klachten vandaan komen en waarom ze blijven bestaan. U leert herkennen hoe uw lichaam reageert op stress en hoe u daar optimaal mee kunt omgaan zodat u weer in balans komt.

Speciaal voor kwetsbare ouderen: geriatrische fysiotherapie

Als u ouder wordt, merkt u vaak dat u minder beweeglijk wordt. De geriatrie fysiotherapeut is gespecialiseerd in de zorg voor (kwetsbare) ouderen. Samen met u doen we er alles aan om de klachten te verminderen en zorgen we ervoor dat u weer op een prettige manier kunt bewegen.

Behandeling bij Zorggroep Sint MaartenVoor wie?
Geriatrie fysiotherapie is niet alleen geschikt voor ouderen, maar ook voor jonge volwassenen die door een ziekte (zoals de ziekte van Parkinson) of ongeval verschijnselen van ouderdom vertonen.

De geriatrie fysiotherapeut heeft alle kennis in huis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden. Daarom kan onze fysiotherapeut u met behulp van specifieke oefentherapie als geen ander helpen uw mobiliteit weer te vergroten.

Waar vindt de behandeling van de fysiotherapie plaats?

Al onze fysiotherapeuten werken vanuit Maartje, onderdeel van Zorggroep Sint Maarten. U kunt een behandeling van een van onze fysiotherapeuten krijgen op alle locaties van Maartje in Twente. Als u niet in staat bent om naar ons toe te komen, kunnen we u ook aan huis bezoeken.

logo MaartjeVerwijzing en vergoeding fysiotherapie

Behandelingen door een fysiotherapeut worden vergoed uit de aanvullende verzekering. Hebt u een behandelindicatie die voorkomt op de chronische lijst dan moet u een verwijzing hebben ontvangen van een huisarts/specialist. Bij een chronische indicatie geldt dat de eerste 20 behandelingen uit de aanvullende verzekering vergoed worden mits deze voldoende dekking geeft. Zo niet dan komen deze behandelingen voor eigen rekening. Vanaf de 21e behandeling is er vergoeding uit de basisverzekering. Bij vergoeding uit de basisverzekering is het eigen risico van toepassing. Raadpleeg altijd uw eigen polisvoorwaarden.

Het is niet noodzakelijk een verwijzing van uw (huis)arts te hebben voor een behandeling van een fysiotherapeut. Echter niet alle zorgverzekeraars vergoeden directe toegankelijkheid, raadpleeg ook daarom goed uw polisvoorwaarden. Voor een behandeling aan huis is altijd een verwijzing nodig van de (huis)arts.

Woont u op een van de locaties van Zorggroep Sint Maarten?

Als u in een woonzorgcentrum woont, wordt de fysiotherapie soms vanuit de Wlz (Wet langdurige zorg) bekostigd. Dit is het geval als de behandeling samenhangt met de reden waarvoor u een indicatie voor Wlz-zorg heeft gekregen. Uiteraard adviseren we u graag over de verschillende mogelijkheden.

Vragen of direct een afspraak maken?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van fysiotherapie bij Zorggroep Sint Maarten of wilt u meteen een afspraak maken? Neem dan contact op met een van onze fysiotherapeuten. Het contactformulier invullen mag natuurlijk ook. We streven er naar uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem voor meer informatie contact op met:
Fysiotherapeuten Zorggroep Sint Maarten (Via Behandelcentrum)
Telefoonnummer: 088 – 000 52 05

Contactformulier Fysiotherapie

Deel of print