Geestelijke verzorging: met aandacht aanwezig zijn en een luisterend oor

Een opname en het wonen in een verpleeg- of verzorgingshuis kan een ingrijpende gebeurtenis zijn. Er komen misschien wel vragen op over hoe het leven in deze situatie vormgegeven kan worden, over de zin van het leven en over de betekenis van de levensbeschouwing van u of uw naaste. Deze gedachten en gevoelens kunnen besproken worden met een geestelijk verzorger.

Voor wie deze dienstverlening bedoeld?

Wij zijn er iedereen die woont op een van de locaties van Zorggroep Sint Maarten*, voor hun naasten en voor de medewerkers. Wij zijn er ook echt voor iedereen. Ongeacht levensovertuiging, kerkelijke achtergrond of levensbeschouwing.

Met welk soort vragen kan u terecht bij een geestelijk verzorger?

Vragen waarover gesproken kan worden:

  • Waarom overkomt mij dit?
  • Waar vind ik kracht om het vol te houden?
  • Waarom leef ik, ik ben anderen toch maar tot last?
  • Ik heb zoveel verloren, welke zin heeft het leven nog?
  • Waar is God?
  • Kan iemand met mij bidden?
  • Ik wil graag bediend worden, kan dat?

Sommige onderwerpen zijn zo herkenbaar en breed, dat er gespreksgroepen over worden georganiseerd. Daarnaast organiseren en verzorgen we verschillende vieringen (Mariavieringen, woord- en gebeds-/communievieringen en oecumenische vieringen) herdenkingsbijeenkomsten, mantelzorgbijeenkomsten en themamaanden in samenwerking met de activiteitenbegeleiding en welzijn.

Geen verwijzing nodig

Er is voor ons geen verwijzing van een (huis)arts nodig. Wanneer u op een locatie van Zorggroep Sint Maarten woont*, kunt u gebruik maken van onze diensten.

Zo kunt u contact opnemen

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van geestelijke verzorging of een afspraak maken? Neem dan contact op met onze geestelijk verzorgers. Het contactformulier invullen mag natuurlijk ook. We streven er naar uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

*Zorggroep Sint Maarten levert geestelijke verzorging op alle locaties, met uitzonder van de locaties Polbeek, Gudula en Gaza.

Contactformulier Geestelijke verzorging

Neem voor meer informatie contact op met:
Geestelijk verzorgers (Via Behandelcentrum)
Telefoonnummer: 088 – 000 52 05

U kunt eveneens uw contactverzorgende laten weten dat u graag een bezoek wilt van een geestelijk verzorger. De geestelijk verzorger kan ook rechtstreeks contact leggen met bewoners. We peilen dan wie er behoefte heeft aan contact.

 

Deel of print