Logopedie: wanneer communiceren, kauwen of slikken moeilijk is

Heeft u als gevolg van ouderdom moeite met praten, kauwen of slikken? Het is goed om te weten dat we u kunnen ondersteunen om deze klachten te verminderen en er zo goed mogelijk mee om te gaan. Onze logopedisten helpen u graag met oefeningen en advies waardoor u weer prettiger kunt communiceren en veiliger kunt eten en drinken.

Wanneer biedt logopedie uitkomst?

Logopedie kan u helpen bij diverse problemen op het gebied van spraak, taal, gehoor, stem en slikken die veroorzaakt worden door ouderdom of neurologische aandoeningen, zoals:

  • afasie (taalstoornis)
  • dysartrie (spraakstoornis)
  • kauw- en slikstoornissen
  • speekselverlies

Hoe ziet de behandeling van de logopedist eruit?

We onderzoeken zowel de moeilijkheden die u ervaart als de mogelijkheden die u nog heeft. Samen stellen we een praktisch behandelplan op waarbij we eveneens advies geven aan uw partner, familieleden of verzorgende.

Vaak is een taal-, spraak- of slikstoornis onderdeel van een complex ziektebeeld. Hierdoor kunnen gelijktijdig andere problemen ontstaan. We werken daarom indien gewenst en mogelijk samen met uw andere (para-)medische behandelaren.

logo MaartjeWaar vindt de behandeling van de logopedist plaats?

Al onze logopedisten werken vanuit Maartje, onderdeel van Zorggroep Sint Maarten. U kunt een behandeling van een van onze logopedisten krijgen op alle locaties van Maartje in Twente. Als u niet in staat bent om naar ons toe te komen, kunnen we u ook aan huis bezoeken.

Verwijzing en vergoeding voor logopedie

Hoewel onze gecertificeerde logopedisten direct toegankelijk zijn, is een verwijzing van de huisarts of medisch specialist vaak wel nodig en wenselijk. Logopedie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Hierop is het eigen risico van toepassing.

Woont u op een van de locaties van Zorggroep Sint Maarten?

Als u in een woonzorgcentrum woont, wordt de logopedie soms vanuit de Wlz (Wet langdurige zorg) bekostigd. Dit is het geval als de behandeling samenhangt met de reden waarvoor u een indicatie voor Wlz-zorg heeft gekregen. Uiteraard adviseren we u graag over de verschillende mogelijkheden.

Vragen of een afspraak maken?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van logopedie of een afspraak maken? Neem dan contact op met onze logopedisten. Het contactformulier invullen mag natuurlijk ook. We streven er naar uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

logopedisten Zorggroep Sint Maarten
Neem voor meer informatie contact op met:
Logopedisten Zorggroep Sint Maarten (Via Behandelcentrum)
Telefoonnummer: 088 – 000 52 05

Contactformulier Logopedie

Deel of print