palliatieve zorg bij Zorggroep Sint Maarten - header

Palliatieve zorg: kwaliteit van leven staat voorop

Als genezing van een ziekte niet mogelijk is, betekent dit natuurlijk niet dat u geen zorg meer nodig hebt. Palliatieve zorg is niet langer gericht op genezing maar op de kwaliteit van leven. We doen er alles aan om uw klachten te verlichten en u een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te bieden.

Wanneer ontvangt u palliatieve zorg?

U ontvangt palliatieve zorg als genezing niet meer mogelijk is. Palliatieve zorg en terminale zorg worden nog wel eens door elkaar gebruikt. Waar palliatieve zorg in het geval van bijvoorbeeld dementie of COPD soms jaren kan duren, betreft terminale zorg een klein deel van de palliatieve fase; als de levensverwachting medisch gezien maximaal drie maanden is.

Begeleiding naasten

Palliatieve zorg omvat ook het geven van aandacht, ondersteuning en begeleiding aan naasten. Spirituele en levensbeschouwelijke begeleiding kan van essentieel belang zijn bij situaties waarbij het bestaan en het einde in zicht komen. Geestelijk verzorgers en psychologen kunnen afhankelijk van uw behoefte en die van de familie hierbij een zeer belangrijke rol spelen.

Vragen?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van palliatieve zorg bij Zorggroep Sint Maarten? Neem dan contact op met een van onze maatschappelijk werkers. We staan u graag te woord. Het contactformulier invullen mag natuurlijk ook. We proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem voor meer informatie contact op met:
Maatschappelijk werk Zorggroep Sint Maarten (Te bereiken via ons algemeen telefoonnummer)
Telefoonnummer: 088 - 000 52 00

Contactformulier Palliatieve zorg bij Zorggroep Sint Maarten

 

Deel of print