Dieetadvies: gezond, verstandig en lekker eten

Eten is niet alleen lekker en gezellig, maar ook belangrijk voor uw gezondheid. Wanneer u gezond eet, vermindert u de risico’s op het krijgen van chronische ziekten, zoals diabetes en hart- en vaatziekten. Onze diëtisten staan voor u klaar om u persoonlijk voedingsadvies te geven.

Wanneer kan een diëtist uitkomst bieden?

Bij veel ziekten is een persoonlijk voedingsadvies van de diëtist onderdeel van of zelfs de enige behandeling. Denk bijvoorbeeld aan:

  • darmproblemen zoals buikpijn, obstipatie en diarree
  • onbedoeld gewichtsverlies
  • chronische longaandoening COPD
  • diabetes
  • hoge bloeddruk
  • overgewicht en obesitas

Hoe ziet de behandeling van de diëtist eruit?

Onze diëtisten starten altijd met een uitgebreid kennismakingsgesprek om uw persoonlijke verhaal te horen. Vervolgens stellen we samen met u vast welk doel u wilt bereiken in een behandelplan. Tijdens vervolgafspraken krijgt u ondersteuning bij het opvolgen van persoonlijke adviezen die u hebt gekregen.

logo MaartjeWaar vindt de behandeling plaats?

Al onze diëtisten werken vanuit Maartje, onderdeel van Zorggroep Sint Maarten. U kunt een behandeling van een van onze diëtisten krijgen op onderstaande locaties van Maartje in Twente. Als u niet in staat bent om naar ons toe te komen, kunnen we u ook aan huis bezoeken.

diëtetiek in:

dieetadvies bij Zorggroep Sint MaartenVerwijzing dieetadvies

Voor dieetadvisering op een van onze locaties heeft u bij de meeste zorgverzekeraars geen verwijzing nodig van een huisarts of medisch specialist. Raadpleeg hiervoor altijd uw eigen polisvoorwaarden. Bij dieetadvies aan huis is altijd een verwijzing nodig.

Vergoeding dieetadvies

Behandelingen dieetadvisering worden vergoed vanuit de basisverzekering. Hierop is het eigen risico van toepassing. Ieder kalenderjaar heeft u recht op 3 uur dieetadvisering vanuit de basisverzekering. Raadpleeg uw polisvoorwaarden voor de mogelijkheden van extra vergoeding vanuit aanvullende verzekeringen.

Voor cliënten met hart/vaatziekten, COPD en diabetes bestaan andere vergoedingen waarvoor u een speciale verwijzing nodig heeft van uw huisarts.

Woont u op een van de locaties van Zorggroep Sint Maarten?

Als u in een woonzorgcentrum woont, wordt dieetadvisering soms vanuit de Wlz (Wet langdurige zorg) bekostigd. Dit is het geval als de behandeling samenhangt met de reden waarvoor u een indicatie voor Wlz-zorg heeft gekregen. Uiteraard adviseren we u graag over de verschillende mogelijkheden.

Vragen of een afspraak maken?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van dieetadvisering of meteen een afspraak maken? Neem dan contact op met onze diëtisten. Het contactformulier invullen mag natuurlijk ook. We streven er naar uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Diëtisten Zorggroep Sint Maarten
Neem voor meer informatie contact op met:
Diëtisten Maartje (Via Behandelcentrum)
Telefoonnummer: 088 – 000 52 05

Contactformulier Dieetadvies

Deel of print