Tandarts/Mondzorg: houd uw mond in gezonde conditie

Uw gebit is zeker ook op oudere leeftijd van belang voor het algeheel welbevinden. Niet alleen om goed te kunnen kauwen, praten en om er goed uit te zien, maar ook om diverse ziektes beter de baas te kunnen,  zoals diabetes, hart- en vaatziekten en longontsteking. Een gezond gebit staat in relatie met een gezond lichaam en wij willen er graag samen met u en uw omgeving voor zorgen dat uw mond in een gezonde conditie blijft.

Mondzorg op maat

tandzorg bij zorggroep sint maartenZorggroep Sint Maarten werkt in de Twente locaties samen met Tandheelkundig Centrum Lutterstraat in Losser en in de overige locaties met Noviacura. Op vooraf afgesproken tijdstippen komt de tandartsbus naar de diverse locaties waar de tandartsen mondzorg in al zijn facetten kunnen geven. Daarnaast komen ze ook regelmatig op de afdelingen om onder meer bedlegerige bewoners te bezoeken, kunstgebitten aan te passen/meten, controles te doen en preventieve adviezen te geven.

Kosten en vergoeding mondzorg

Als u een zorgindicatie heeft vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) voor verblijf met behandeling, dan bent u automatisch verzekerd voor de basisverzekering mondzorg. U bent dus verzekerd voor tandheelkundige behandelingen en hoeft zich hiervoor niet apart te verzekeren.

Let op: niet alle tandheelkundige zorg wordt (geheel) vergoed. In de wet staan aanvullende regels. Voor bepaalde ingrepen moet de instelling of de tandarts van tevoren toestemming vragen aan het zorgkantoor. Dat is onder meer nodig bij het plaatsen van een beugel, kroon of brug. In een dergelijk geval kan het ook met een Wlz-indicatie inclusief behandeling verstandig zijn aanvullend verzekerd te zijn.

Deel of print