Tandarts/Mondzorg: houd uw mond in gezonde conditie

Uw gebit is zeker ook op oudere leeftijd van belang voor het algeheel welbevinden. Niet alleen om goed te kunnen kauwen, praten en om er goed uit te zien, maar ook om diverse ziektes beter de baas te kunnen,  zoals diabetes, hart- en vaatziekten en longontsteking. Een gezond gebit staat in relatie met een gezond lichaam en wij willen er graag samen met u en uw omgeving voor zorgen dat uw mond in een gezonde conditie blijft.

Mondzorg op maat

tandzorg bij zorggroep sint maartenZorggroep Sint Maarten werkt binnen een aantal locaties voor tandheelkundige zorg samen met tandheelkundige centra. Voor informatie over deze samenwerking kunt terecht bij de locatie waar u verblijft.

Kosten en vergoeding mondzorg

Als u een zorgindicatie heeft vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) voor verblijf én behandeling, dan bent u voor de tandheelkundige zorg verzekerd verzekerd vanuit de Wlz. U hoeft zich hiervoor niet apart te verzekeren.

Let op: niet alle tandheelkundige zorg wordt (geheel) vergoed. In de wet staan aanvullende regels. Voor bepaalde ingrepen moet de instelling of de tandarts van tevoren toestemming vragen aan het zorgkantoor. Dat is onder meer nodig bij het plaatsen van een beugel, kroon of brug. In een dergelijk geval kan het ook met een Wlz-indicatie inclusief behandeling verstandig zijn aanvullend verzekerd te zijn.

Indien u bij ons Wlz-zorg krijgt zonder dat u de Wlz-behandel component afneemt, wordt mondzorg niet vanuit de Wlz geboden en betaald, maar dient u hiervoor een aparte tandartsverzekering te sluiten. In sommige gevallen is dan vergoeding van mondzorg mogelijk vanuit de basisverzekering.

Nuttige links:

Deel of print