Hospice Holos Oldenzaal

Hoe komt u in aanmerking voor een plek in Hospice Holos?

Een hospice is bedoeld voor mensen die eigenlijk in de thuissituatie willen sterven, maar dat door omstandigheden niet kunnen. U kunt terecht in Hospice Holos in Oldenzaal. De belangrijkste voorwaarden zijn dat u:

  • naar medisch inzicht een levensverwachting heeft van minder dan drie maanden. Ervan uitgaande dat het onderzoek is afgerond en behandeling niet meer mogelijk is
  • dat u in basis ouder bent dan 18 jaar (al is het bespreekbaar om mensen jonger dan 18 op te nemen)

Vanuit huis of het ziekenhuis

Het regelen van een verblijf in een hospice kan op twee manieren. Vanuit het ziekenhuis kan de transferverpleegkundige na uw toestemming een aanvraag voor u regelen. Als u vanuit huis in een hospice wilt worden opgenomen, dan regelt de huisarts de aanvraag voor u. Zij nemen daarvoor contact op met de coördinator van Leendert Vriel Noordoost Twente. U kunt dus niet zelf een aanvraag doen. Wel mag u altijd bellen voor informatie.

Bijna-Thuis-Huis

Het hospice is een Bijna-Thuis-Huis. Dit betekent dat u zorg krijgt binnen een, huiselijke sfeer. Hierbij staan rust, aandacht, welbevinden en een warm welkom voor u en uw naasten voorop. Een hospice staat dan ook voor de betrokkenheid en aandacht van thuis, de warmte en aandacht van geschoolde vrijwilligers, gecombineerd met de kwaliteit van de professionele zorgverleners.

Vragen of nader kennis maken?

We kunnen ons goed voorstellen dat u vragen heeft. Uiteraard is het mogelijk om een keer vrijblijvend kennis te maken en te proeven of de sfeer bij u past. U dient wel vooraf een afspraak te maken met de coördinatoren.

Neem voor meer informatie contact op met:
Coördinatoren Leendert Vriel Noordoost Twente (Hospice Holos)
Telefoonnummer: 06-22572319
https://www.leendertvriel.nl/n-o-twente/

Deel of print