Hospice Holos Oldenzaal

Hoe komt u in aanmerking voor een plek in Hospice Holos?

Een hospice is bedoeld voor mensen die eigenlijk in de thuissituatie willen sterven, maar dat door omstandigheden niet kunnen. U kunt terecht in Hospice Holos in Oldenzaal als u:

  • volwassen bent (vanaf 18 jaar, in overleg kan hiervan afgeweken worden)
  • een naar medisch inzicht levensverwachting heeft van minder dan drie maanden. Ervan uitgaande dat het onderzoek is afgerond en behandeling niet meer mogelijk is
  • ondanks extra inzet van thuiszorg of mantelzorg in de thuissituatie onvoldoende zorg kunt krijgen

Vanuit huis of het ziekenhuis

Het regelen van een verblijf in een hospice kan op diverse manieren. U heeft hiervoor te allen tijde een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg. Zij bepalen of u in aanmerking komt voor een opname en op welke zorg u recht heeft. Vanuit het ziekenhuis kan de transferverpleegkundige na uw toestemming een dergelijke indicatie aanvragen.  Als u vanuit huis naar een hospice wilt verhuizen, dan regelt de huisarts de aanvraag van de indicatie.

Bijna-Thuis-Huis

Het hospice is een Bijna-Thuis-Huis. Dit betekent dat u zorg krijgt binnen een prettige, huiselijke sfeer. Hierbij staan rust, aandacht, welbevinden en een warm welkom voor naasten voorop. Een hospice staat dan ook voor de betrokkenheid en aandacht van thuis, gecombineerd met de kwaliteit van professionele zorg.

Vragen of nader kennis maken?

We kunnen ons goed voorstellen dat u vragen heeft. Uiteraard is het mogelijk om een keer vrijblijvend kennis te maken met het hospice en de medewerkers. U dient wel vooraf een afspraak te maken via de coördinatoren van Stichting Leendert Vriel. Het contactformulier invullen mag natuurlijk ook. We proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem voor meer informatie contact op met:
Coördinatoren Leendert Vriel (Hospice Holos)
Telefoonnummer: 06-22572319

Contactformulier Hospice Holos

Deel of print