verschil verzorgingshuis en verpleeghuis

Wat is het verschil tussen een verzorgingshuis en een verpleeghuis?

Het traditionele verzorgingshuis is langzaam aan het verdwijnen. Het is de plek waar u voorheen kon wonen als u zich thuis niet meer helemaal goed kon redden maar niet permanent zorg nodig had. Een veilige en beschermde plek voor mensen met een lichte zorgvraag dus. Als gevolg van hervormingen in de langdurige zorg is de drempel om naar een woonzorgcentrum te kunnen verhuizen een stuk hoger geworden.  Mensen met een lichte zorgvraag blijven met hulp van de partner, familie, vrienden én professionele thuiszorg steeds langer thuis wonen.

Verpleeghuis voor intensieve begeleiding en verzorging

Wanneer u intensieve zorg, begeleiding, toezicht en/of behandeling nodig heeft, kunt u terecht in het verpleeghuis. U woont dan in een beschermde woonomgeving waarbij u intensief begeleid en verzorgd wordt.

Lichte zorgvraag en toch beschermd wonen?

Heeft u een lichte zorgvraag en wilt u het liefst wonen in een beschermde omgeving met de zekerheid van goede zorg nabij? Dan kunt u ervoor kiezen een appartement of aanleunwoning van Zorggroep Sint Maarten te huren. U blijft dan gewoon zelfstandig wonen en kunt daarnaast gebruik maken van de voorzieningen van de locatie. Bovendien kunt u met een thuiszorgindicatie zorg en ondersteuning krijgen.

Tijdelijk verblijf

Een verblijf in een verzorgings- of verpleeghuis hoeft niet altijd permanent te zijn. Als u moet herstellen na een operatie of als uw mantelzorger even niet beschikbaar is, kunt u in veel gevallen ook kiezen voor een tijdelijk verblijf bij Zorggroep Sint Maarten.

Vragen over het wonen in een verzorgingshuis of verpleeghuis?

Wilt u meer weten over het wonen in een woonzorgcentrum? Dan kunt te allen tijde contact opnemen met onze maatschappelijk werkers. We staan u graag te woord. Het contactformulier invullen mag natuurlijk ook. We proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem voor meer informatie contact op met:
Maatschappelijk werk Zorggroep Sint Maarten (Te bereiken via ons algemeen telefoonnummer)
Telefoonnummer: 088 - 000 52 00

Contactformulier Wonen met zorg

 

 

Deel of print