Behandeling Zorggroep Sint Maarten

Psychologie: snelle en doelgerichte hulp

Let op: Vanaf 1 januari 2019 richten onze psychologen zich volledig op de psychologische behandeling van en zorg voor ouderen. Mensen vanaf 65 jaar kunnen bij onze psychologen terecht als er problemen zijn op het gebied van stemming en depressie, angst of verwerkingsproblemen. Cliënten kunnen thuis worden bezocht. Deze vorm van psychologische hulp valt niet onder de Generalistische Basis Geestelijke Gezondheid Zorg (GBGGZ), onderdeel van de zorgverzekeringswet. Er is wel een verwijzing van de huisarts nodig.

Iedereen zit wel eens wat minder lekker in zijn of haar vel. Wanneer u problemen hebt met uzelf of in de omgang met anderen, merkt u dat vaak aan uw gezondheid. U bent gespannen, piekert veel en slaapt slecht. Wij helpen u graag met doelgerichte psychologische hulp. Onze psychologen geven deze hulp snel, want we vinden het belangrijk dat u niet te lang blijft rondlopen met uw problemen.

Wanneer kan een psycholoog uitkomst bieden?

U kunt baat hebben bij een aantal gesprekken met onze psycholoog wanneer u bijvoorbeeld last heeft van:

  • psychische problemen bij het ouder worden
  • angsten of depressie
  • rouwverwerking

Hoe ziet een behandeling van de psycholoog eruit?

Een goed gesprek is het halve werk. Daarom starten we met een goede kennismaking waarin we luisteren naar uw persoonlijke verhaal. Aan de hand van dit gesprek stellen we samen met u vast welke doelen u wilt bereiken. Vervolgens adviseert onze BIG-geregistreerde psycholoog u over de behandeling of begeleiding die het best bij u past. We werken concreet en praktisch met u aan een oplossing:

  • Hoe kunt u hier uitkomen?
  • Welke persoonlijke eigenschappen helpen daarbij?

logo MaartjeWaar vindt de behandeling van de psycholoog plaats?

Onze psychologen werken vanuit Maartje, onderdeel van Zorggroep Sint Maarten. U kunt een behandeling van een van onze psychologen krijgen op alle locaties van Maartje in Twente. Als u niet in staat bent om naar ons toe te komen, kunnen we u ook aan huis bezoeken.

Verwijzing en vergoeding voor psychologie

psychologie bij Zorggroep Sint Maarten Een verwijzing van de huisarts of medisch specialist is noodzakelijk voor psychologische hulp. Psychologie wordt vergoed vanuit de basisverzekering waarop het eigen risico van toepassing is. Raadpleeg voor de exacte vergoeding altijd de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. In de meeste gevallen wordt de factuur rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar gestuurd.

Vragen of een afspraak maken?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van psychologie of een afspraak maken? Neem dan contact op met onze psychologen. Het contactformulier invullen mag natuurlijk ook. We streven er naar uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

psychologen Zorggroep Sint Maarten
Neem voor meer informatie contact op met:
Psychologen Zorggroep Sint Maarten (Via Behandelcentrum)
Telefoonnummer: 088 – 000 52 05

Contactformulier Psychologie

 

Deel of print