maatschappelijk werk zorggroep sint maarten

Casemanager dementie: persoonlijke hulp bij dementie thuis

Als u of uw naaste met dementie thuis woont of als u vermoedt dat iets niet helemaal pluis is, kan een casemanager dementie uitkomst bieden. Een casemanager begeleidt en ondersteunt mensen met dementie en hun naasten in de thuissituatie gedurende het hele ziektetraject.

Ondersteunen om zo lang mogelijk in de eigen omgeving te blijven wonen

De casemanager dementie is een centraal aanspreekpunt met veel kennis en kunde over de verschillende fasen van dementie. De casemanager begeleidt u gedurende het hele traject en helpt u om zo lang mogelijk in de eigen omgeving te kunnen blijven wonen. De casemanager:

  • biedt emotionele ondersteuning
  • regelt voor u de juiste zorg
  • begeleidt u gedurende het hele ziektetraject
  • geeft antwoord op al uw (zorg)vragen

Continu rouwproces

“Dementie is zwaar en moeilijk, met name voor de omgeving en in de thuissituatie”, vertelt één van onze casemanagers dementiezorg Siegrid Droste. “Je moet continu mee in het proces van achteruitgang. Voor de familieleden, de mantelzorgers is het een constant rouwproces waar ze doorheen gaan”, aldus Siegrid die aangeeft dat een casemanager juist daarin voor ondersteuning kan zorgen. “Zodra de mensen de diagnose dementie krijgen, weten ze dat het een chronische ziekte is en dat ze niet meer beter worden. Dit is zwaar en moeilijk. Er komt veel op ze af en er zijn veel zorgvragen maar ook veel emotionele vragen. Een casemanager kan daar een stukje ondersteuning in bieden, hoe daar in de thuissituatie mee om te gaan.”

Verwijzing via de huisarts; vergoeding vanuit basisverzekering

Casemanagement dementiezorg maakt onderdeel uit van de wijkverpleging. Als u hiervoor in aanmerking wilt komen, kunt u terecht bij uw eigen huisarts die u rechtstreeks kan doorverwijzen. Wij bieden casemanagement dementie aan in Twente vanuit ons label Maartje.

In Gelderland zijn we aangesloten bij het dementienetwerk Zutphen, Lochem Vorden e.o.  (Bekijk de website van het netwerk voor actuele wachttijden en contactinformatie) In Friesland en Utrecht is het casemanagement ondergebracht bij de wijkverpleegkundigen.

Casemanagement wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Vragen of nader kennis maken?

Uiteraard staan onze casemanagers u graag persoonlijk te woord om de mogelijkheden met elkaar te bespreken of om nader kennis te maken. Het contactformulier invullen mag natuurlijk ook. We proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

casemanagers dementie Zorggroep Sint Maarten
Neem voor meer informatie contact op met:
Casemanagers dementiezorg (Te bereiken via ons algemeen telefoonnummer)
Telefoonnummer: 088 - 000 52 00

Contactformulier Casemanagers dementie

 

Deel of print