Verzorgingshuis of verpleeghuis Zorggroep Sint Maarten

Kleinschalig wonen met dementie

Als thuis wonen met dementie niet langer gaat, is een opname in een verpleeghuis vaak onvermijdelijk. Natuurlijk is dit een emotionele beslissing met een grote impact voor alle betrokkenen. Wij snappen dat als geen ander en doen er alles aan om u meteen een echt thuisgevoel te geven. Het geluk, de geborgenheid en huiselijkheid ervaren van een warm thuis vormt de kern van kleinschalig wonen bij Zorggroep Sint Maarten.

Groep van maximaal 8 personen

In onze bijzondere kleinschalige woonvormen speciaal voor mensen met dementie woont u in een rustige en prettige leefomgeving. U woont er samen met maximaal 7 andere mensen. We streven continu naar een zo normaal mogelijk huishouden, waarbij u en uw medebewoners zo veel mogelijk invloed kunnen uitoefenen op de manier waarop we de dag invullen en besteden.

Herkenbare elementen van thuis en gezamenlijke huiskamer

Iedereen in de woongroep beschikt over een eigen comfortabel appartement met een vaste indeling die u volledig naar eigen smaak kan inrichten en die voldoende privacy biedt. Daarnaast is er een grote gezamenlijke woonkamer die sfeervol is ingericht met herkenbare meubels en woonaccessoires. De huiskamer vormt het hart van de woongroep: hier vinden de meeste activiteiten plaats.

Vaste en kleine groep medewerkers

In de woongroepen werken we met vaste kleine zorgteams die u ondersteunen, verzorgen en de dag door begeleiden. De medewerker is een vertrouwd gezicht die vrijwel voortdurend in de groep is en die zorgt voor sfeer en rust. Iedere bewoner heeft daarnaast een eerste aanspreekpunt in de vorm van de verpleegkundige. Zij zorgt er onder andere voor dat uw persoonlijke wensen voldoende gehoord en verhoord worden.

Eigen regie

De begeleiding binnen de kleinschalige groepswoningen is persoonlijk en gericht op het optimale welzijn en comfort van alle bewoners. Hierin is veel ruimte en aandacht voor uw levensverhaal en uw eigen persoonlijke voorkeuren en wensen. We proberen onze zorg, begeleiding en behandeling zo te regelen dat u als cliënt zoveel mogelijk vrijheid en eigen regie houdt.

Familie altijd welkom!

We vinden het belangrijk dat familie, vrienden en vrijwilligers zich altijd welkom voelen in onze woongroepen en proberen hen ook nauw te betrekken bij dagelijkse activiteiten en bij het geven van persoonlijke aandacht. Voor onze cliënten vormen familie en naasten een rustpunt en geborgenheid, voor medewerkers een informatie- en inspiratiebron.

Vragen over kleinschalig wonen?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van kleinschalig wonen voor u of uw naaste? Neem dan contact op met één van onze maatschappelijk werkers om de mogelijkheden te bespreken. We staan u graag te woord. Het contactformulier invullen mag natuurlijk ook. We proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Uiteraard is het ook altijd mogelijk om een afspraak te maken voor een rondleiding op één van onze locaties.

Neem voor meer informatie contact op met:
Maatschappelijk werk Zorggroep Sint Maarten (Te bereiken via ons algemeen telefoonnummer)
Telefoonnummer: 088 - 000 52 00

Contactformulier Kleinschalig wonen met dementie

 

Deel of print