Wie is wie bij woonzorgcentrum Zonnestraal in Oldenzaal?

In woonzorgcentrum Zonnestraal in Oldenzaal kunt u te maken krijgen met diverse personen en disciplines. We benoemen ze hieronder zodat u precies weet bij wie u terecht kunt voor welke soort vragen:

Contactverzorgenden

De contactverzorgenden vormen het eerste aanspreekpunt voor de cliënten van Zonnestraal. Zij coördineren de zorg en zijn bovendien het aanspreekpunt voor familie en/of naasten.

Verzorgenden/Verpleegkundigen

De verzorgenden en verpleegkundigen van Zonnestraal ondersteunen bewoners volgens het zorgleefplan bij:

  • wassen en aankleden
  • overige dagelijkse handelingen
  • innemen van medicijnen
  • geven van injecties
  • etc.

Helpenden en zorgondersteuners

Een zorgondersteuner assisteert bewoners bij algemene dagelijkse levensverrichtingen. Denk aan hulp bij aan- en uitkleden, persoonlijke verzorging, eten, toiletgang en eenvoudige verpleegtechnische assistentie.

Kwaliteitsverpleegkundige

De kwaliteitsverpleegkundige verricht verschillende werkzaamheden. Ze observeert en toetst of medewerkers protocollen volgen, gaat het gesprek over kwaliteit aan, ondersteunt teams, geeft scholing en coaching in de praktijk. Het team heeft samen de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit.

Begeleiders welzijn en activiteiten

De begeleiders welzijn en activiteiten van Zonnestraal begeleiden groepsgewijs en individueel bewoners in het kader een zinvolle dagbesteding. Daarbij is er aandacht voor het welzijn van de bewoners, gecombineerd met het uitvoeren van ontspanningsactiviteiten.

Vrijwilligers

Vrijwilligers bieden net dat beetje extra aandacht en ondersteunen bij het uitvoeren van activiteiten. Zij doen veel verschillende werkzaamheden. Wij gaan uit van de mogelijkheden en interesses van de vrijwilliger en bewoner. Wanneer je ergens goed in bent en het leuk vindt om te doen, dan blijf je enthousiast.

Restaurantmedewerkers

Medewerkers restaurant dragen bij aan een gezellige en gastvrije sfeer binnen de Zonnestraal en zijn verantwoordelijk voor het klaarzetten van de tafels, het uitserveren van de warme maaltijd, het afruimen en afwassen. Ze zorgen voor een optimale voedselveilige dienstverlening waarbij kwaliteit en gastvriendelijkheid hoog in het vaandel staan.

Maatschappelijk werker

De maatschappelijk werker van Zonnestraal begeleidt cliënten en familieleden in het omgaan met een ziekte en de veranderingen in het leven die hieruit voortvloeien. De maatschappelijk werker geeft rondleidingen voor potentiële cliënten en geeft informatie en advies bij verhuizing.

Regionale Cliëntenraad

De Regionale Cliëntenraad Oldenzaal behartigt de gemeenschappelijke belangen van alle cliënten van Zonnestraal. De cliëntenraad adviseert gevraagd en ongevraagd over allerlei zaken die met de zorg, de zorgaanbieding en dienstverlening te maken hebben.

Meer weten of een afspraak maken?

Wilt u meer weten of wilt u een afspraak maken met een van bovengenoemde personen? Neem dan contact op via onderstaande gegevens. We staan u graag te woord. Het contactformulier invullen mag natuurlijk ook. We proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Woonzorgcentrum Zonnestraal in Oldenzaal
Neem voor meer informatie contact op met:
Woonzorgcentrum Zonnestraal (Oldenzaal)
Telefoonnummer: 088 - 000 5232

 

Contactformulier Woonzorgcentrum Zonnestraal in Oldenzaal

 

 

 

Deel of print