Wanneer het thuis niet meer gaat

Wanneer het thuis niet meer gaat

Als u door ouderdom of ziekte niet langer in staat bent om u zelfstandig te kunnen redden – ook niet met behulp van mantelzorg of thuiszorg – dan kan een verblijf in een woonzorgcentrum uitkomst bieden. U woont dan in een veilige en beschermde omgeving waarbij u alle zorg, aandacht en begeleiding ontvangt die u nodig heeft. Maar hoe weet u wanneer een verhuizing onvermijdelijk wordt?

Situatie per persoon verschillend

Hoe bepaal je dat het thuis eigenlijk niet meer gaat? Een lastige vraag die natuurlijk per persoon en per situatie kan verschillen. Is er sprake van een plotselinge achteruitgang van uw gezondheid of die van uw naaste? Of merkt u wellicht dat u geleidelijk aan steeds meer moeite hebt met de dagelijkse dingen? Het is verstandig om u tijdig te oriënteren en de verschillende mogelijkheden bekijkt. Daarbij hoeft een verblijf ook niet altijd langdurig te zijn. Als u tijdelijk niet thuis kunt wonen – als uw mantelzorger even niet beschikbaar is of als u bijvoorbeeld moet herstellen van een operatie – kan een tijdelijk verblijf uitkomst bieden.

Maar ook als u geen indicatie voor verblijf hebt, maar toch graag in of in de buurt van een verzorgingshuis wilt wonen, zijn er mogelijkheden. U kunt er dan voor kiezen een appartement te huren. Naar wens kunt u dan gebruik maken van een uitgebreid zorg- en dienstenaanbod.

Gesprek over de mogelijkheden?

Natuurlijk gaan we graag met u in gesprek om de verschillende mogelijkheden persoonlijk te bekijken en bespreken. En ook als u hulp nodig heeft bij het aanvragen van een indicatie kunt u op ons rekenen. We staan u graag te woord! Het contactformulier invullen mag natuurlijk ook. We proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem voor meer informatie contact op met:
Maatschappelijk werk Zorggroep Sint Maarten (Te bereiken via ons algemeen telefoonnummer)
Telefoonnummer: 088 - 000 52 00

Contactformulier Wonen met zorg

Deel of print