Overbruggingszorg bij Zorggroep Sint Maarten

Overbruggingszorg maakt wachten op zorg zo aangenaam mogelijk

Heeft u een indicatie voor de Wet langdurig zorg (Wlz) maar is er op dit moment nog geen plaats beschikbaar (bekijk hier de actuele wachttijden) in het woonzorgcentrum van uw voorkeur? Dan heeft u recht op overbruggingszorg. U ontvangt dan zo lang u op de wachtlijst staat in uw eigen huis of bij een andere zorgaanbieder alle zorg en begeleiding die u nodig heeft.

Wie regelt uw overbruggingszorg?

De zorgaanbieder van uw voorkeur regelt ook uw overbruggingszorg. Staat u bij Zorggroep Sint Maarten op de wachtlijst? Dan overleggen wij met u hoe en van wie u de overbruggingszorg krijgt. Dit kan afhankelijk van uw situatie gaan om:

  • begeleiding en verzorging/verpleging thuis
  • deelname aan de dagbesteding
  • tijdelijke opname in een andere woonzorgcentrum (bij Zorggroep Sint Maarten of een andere zorgaanbieder)

Wat kost overbruggingszorg?

Zonder indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) betaalt uw eigen zorgverzekeraar de kosten voor thuiszorg en betaalt u bovendien geen eigen risico. Zodra u echter van het CIZ een indicatie heeft gekregen voor verblijf met zorg, betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte van deze bijdrage is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en of u de overbruggingszorg thuis of in een verpleeghuis ontvangt.

Vragen over overbruggingszorg bij Zorggroep Sint Maarten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van overbruggingszorg bij Zorggroep Sint Maarten of een afspraak maken? Onze maatschappelijk werkers staan u graag te woord. Het contactformulier invullen mag natuurlijk ook. We proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem voor meer informatie contact op met:
Maatschappelijk werk Zorggroep Sint Maarten (Te bereiken via ons algemeen telefoonnummer)
Telefoonnummer: 088 - 000 52 00

Contactformulier wachttijden en overbruggingszorg bij Zorggroep Sint Maarten

Deel of print