Logeerzorg bij Eeshof-Bloemenhof

Als mantelzorger kan de zorg voor uw partner of naaste intensief zijn, zowel fysiek als emotioneel. Even op adem kunnen komen is belangrijk om het zorgen voor een naaste vol te houden. Daarom zijn we in Twente gestart met een pilot logeerzorg, samen met TriviumMeulenbeltZorg, CarintReggeland, Zorgaccent, de Twentse gemeenten en zorgkantoor Menzis. Samen hebben we in totaal permanent 7 logeerbedden beschikbaar in Hellendoorn, Den Ham, Hengelo, Bornerbroek, Almelo en Tubbergen. Alerta heeft hierbij een coördinerende rol en is ze zijn op de hoogte van de capaciteit van alle logeerplekken in de regio.

Zorggroep Sint Maarten heeft een logeerbed beschikbaar in Tubbergen binnen het verpleeghuis Eeshof-Bloemenhof. Wilt u hiervan gebruik maken? Dan heeft u een indicatie nodig van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz).

Logeerzorg via de Wmo vraagt u aan bij uw gemeente

Wanneer uw partner/naaste geen indicatie voor de Wlz heeft en hiervoor ook niet in aanmerking komt, kunt u een melding doen bij uw gemeente. Zij kijken met u naar de hulpvraag en onderzoeken of logeerzorg een passende oplossing is. Wanneer logeerzorg een passende oplossing is wordt er gekeken waar een passend bed beschikbaar is. Vanwege mogelijke wachtlijsten is het raadzaam zo snel mogelijk contact op te nemen met hen om de mogelijkheden te bespreken.

Logeerzorg via de Wlz? Wij helpen u graag verder

Wanneer uw partner/naaste al een Wlz-indicatie heeft, kunnen onze maatschappelijk werkers u verder helpen om de mogelijkheden te bespreken. We staan u graag te woord. Het contactformulier invullen mag natuurlijk ook. We proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden:

Neem voor meer informatie contact op met:
Maatschappelijk werk Zorggroep Sint Maarten (Te bereiken via ons algemeen telefoonnummer)
Telefoonnummer: 088 - 000 52 00

Contactformulier logeerzorg bij Eeshof-Bloemenhof

 

Deel of print