Dagbesteding bij Dorpshoes Erve Boerrigter in De Lutte

Woont u nog zelfstandig thuis maar merkt u dat u wel wat hulp kunt gebruiken om op een goede en prettige manier de dag door te komen? Wilt u graag nieuwe sociale contacten opdoen en wat vaker de deur uit? Dan kan dagbesteding bij Dorpshoes Erve Boerrigter in De Lutte uitkomst bieden. We willen een echt tweede thuis voor u zijn waar u:

  • op een ontspannen en zinvolle manier uw dag kunt besteden
  • begeleiding krijgt van ervaren professionals en vrijwilligers
  • gelijkgestemden ontmoet en kunt deelnemen aan afwisselende activiteiten
  • uw oude hobby weer kunt oppakken of juist iets helemaal nieuws leert

Een echt ontmoetingspunt voor ouderen in De Lutte

Al zestien jaar voorziet de dagvoorziening in De Lutte in een behoefte voor ouderen in de buurt. Het is een waar ontmoetingspunt voor ouderen uit de Lutte. Alice Scheper, begeleider Welzijn: “Bezoekers hebben me meer dan eens toevertrouwd hoe jammer ze het vinden dat ze soms zo lang hebben gewacht om die stap te zetten om eens een kijkje te komen nemen.” Er is dan het hele jaar door van alles te beleven in het Dorpshoes. “Hiervoor zoeken we zoveel mogelijk de samenwerking op met lokale verenigingen en organisaties”, vertelt Alice “Eens per vijf weken komen de kleuters van de nabijgelegen Plechelmusschool op bezoek. Muzikale dorpsgenoten trakteren de bezoekers dikwijls op een gezellige muziekmiddag en op kerkelijke feestdagen wordt er een sfeervolle kerkviering gehouden in het ontmoetingspunt”,  legt Alice uit. “Maar denk bijvoorbeeld ook aan jeu de boules, wandelen, klussen in de schuur, tuinieren en sporten, bakken en koken. Elke dag is daarnaast een verse maaltijd met groenten en fruit uit eigen moestuin. Ook nodigen we regelmatig gasten/dorpsgenoten uit voor de koffie, zij komen dan iets vertellen over een hobby, reis of iets anders leuks. We maken leuke uitstapjes en genieten van ons eigen mooie terras/tuin.

Op welke dagen kunt u gebruik maken van dagbesteding bij Dorpshoes Erve Boerrigter in De Lutte?

dinsdag:10.00 – 16.00 uur
vrijdag:10.00 – 16.00 uur

 

Let op: voor het deelnemen aan de dagbesteding heeft u een indicatie nodig vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning. Lees hier meer over hoe u een dergelijke indicatie kunt aanvragen.

Adres dagvoorziening

Zorgboerderij Erve Boerrigter (Plan route)
Plechelmusstraat 14 in De Lutte

Meer informatie of een afspraak maken

Heeft u vragen over onze dagbesteding bij Erve Boerrigter of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met één van onze maatschappelijk werkers om de mogelijkheden te bespreken of een afspraak te maken om eens vrijblijvend een kijkje te nemen. Het contactformulier invullen mag natuurlijk ook. We proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem voor meer informatie contact op met:
Maatschappelijk werk Zorggroep Sint Maarten (Te bereiken via ons algemeen telefoonnummer)
Telefoonnummer: 088 - 000 52 00

Contactformulier dagbesteding bij Erve Boerrigter in De Lutte

Deel of print