deel je leven Zorggroep Sint Maarten

Nieuws/Even delen

Hieronder vindt u een overzicht van de laatste nieuwsberichten en Even delen artikelen van Zorggroep Sint Maarten. Bekijk de pagina Coronavirus voor het laatste nieuws rond de coronamaatregelen binnen de Zorggroep.

Medewerkers Parker Hannifin maken tuin Gereia winterklaar

— 23 mei 2023 —
Medewerkers van Parker Hannifin uit Oldenzaal hebben de tuin van het Oldenzaalse woonzorgcentrum Gereia opgeknapt. Het project werd uitgevoerd als onderdeel van het vrijwilligersprogramma “Better Tomorrow”, waarbij iedere medewerker van het bedrijf jaarlijks 4 uur tijd krijgt voor vrijwilligerswerk.

 

Lees meer >>


 

Projectmedewerkers zetten technologie op de kaart

— 26 april 2023–
Na het afronden van de scholing TechAmbassadeur bij de Technologie & Zorg Academie mag ze mag zichzelf meer dan ‘alleen’ wijkverpleegkundige noemen. Lisa Rekers is sinds april van dit jaar ook projectmedewerker zorgtechnologie bij Zorgroep Sint Maarten.

 

Lees meer >>


 

Zorggroep Sint Maarten verduurzaamt op grote hoogte

— 13 april 2023–
Met een enorme kraan hebben we deze week de oude koelmachine van locatie de Polbeek laten vervangen door een energiebesparende warmtepomp. Dit levert niet alleen een aanzienlijke reductie in gasverbruik op, maar als bonus ook enkele mooie plaatjes.

 

Lees meer >>


 

Deel je leven magazine – special zorgtechnologie

— 22 maart 2023–
Zorgtechnologie helpt ons om ons leven aan elkaar te verbinden en er voor elkaar te zijn. Het geeft ruimte voor meer zelfredzaamheid en zorgt voor meer plezier in ons werk en ons leven. In een speciale uitgave van ons Deel je Leven magazine lees je alles over zorgtechnologie bij Zorggroep Sint Maarten.

 

Lees meer >>


 

“Stil verzet in de ouderenzorg”

— 15 februari 2023–
Met enige regelmaat laat Mario van Hees, manager woonzorgcentrum Gudula in Lochem, in een blog zijn licht schijnen op het reilen en zeilen in de ouderenzorg. Deze keer kijkt over de inzet van extern personeel.

 

Lees meer >>


 

Prachtig rapportcijfer voor onze wijkverpleging

— 19 januari 2023–
Cliënten waarderen de wijkverpleging van Zorggroep Sint Maarten en Maartje gemiddeld met een 8.6. Dat blijkt uit de jaarlijkse zogeheten PREM-meting (Patient Reported Experience Measure) die tussen half november en half december is uitgevoerd bij onze cliënten in de wijkverpleging. Vanzelfsprekend zijn we ontzettend blij met deze mooie blijk van waardering en trots op onze medewerkers die zich dag in dag uit inzetten voor onze cliënten.

Lees meer >>


 

“Samen bouwen aan een mooie toekomst”

— 27 december 2022–
Met enige regelmaat laat Mario van Hees, manager woonzorgcentrum Gudula in Lochem, in een blog zijn licht schijnen op het reilen en zeilen in de ouderenzorg. Deze keer kijkt hij terug op zijn eerste half jaar bij de Zorggroep.

 

Lees meer >>


Twente voorloper aanpak personeelstekorten in Zorg en Welzijn

— 9 december 2022–
Een vijftigtal Twentse bestuurders van zorg- en welzijnsorganisaties, waaronder Zorggroep Sint Maarten, hebben de handen ineen geslagen om de tekorten op de arbeidsmarkt in de sector zorg en welzijn aan te pakken. Dat doen zij samen met de 14 Twentse gemeenten, de onderwijspartijen (ROC van Twente en Saxion) en de zorgverzekeraars. Al deze partijen hebben vandaag een samenwerkingsverklaring ondertekend en stemmen daarmee in met het gezamenlijke Actieprogramma Toekomstbestendige Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn (TAZ) Twente. WGV Zorg en Welzijn heeft zich in het bijzonder ingespannen om deze partners samen het Bestuurlijk Netwerk Zorg en Welzijn te laten vormen.

 

Lees meer >>


“De kleine geluksmomenten, daar gaat het om”

— 7 december 2022–
Vrijwilligers zijn voor de cliënten en medewerkers van Zorggroep Sint Maarten van grote betekenis. Dit geldt ook voor echtpaar Annie en Wim Stege uit Deurningen. “We zorgen voor een beetje vertier voor de mensen”, zegt Annie. “Een glimlach is ons heel veel waard.”

 

Lees meer >>


Vrijwilligersbeleid Zorggroep Sint Maarten beloond met kwaliteitsonderscheiding 

— 28 november 2022–
De Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) heeft Zorggroep Sint Maarten het keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld toegekend. “Vrijwilligers bij Zorggroep Sint Maarten voelen zich gezien, gehoord en gewaardeerd. Ze voelen zich serieus genomen en ervaren vrijheid. Deze kwaliteitsonderscheiding is honderd procent verdiend”, aldus eindbeoordelaar Henriëtte Neuijen van de NOV in haar eindrapport. Afgelopen maandag werd het keurmerk uitgereikt bij woonzorgcentrum Gravenstate in Denekamp.

 

Lees meer >>


Zorggroep Sint Maarten aan de slag met project ‘Jouw contract, een bewuste keuze

— 23 november 2022–
Zorggroep Sint Maarten gaat samen met Het Potentieel Pakken aan de slag met het project ‘Jouw contract, een bewuste keuze’. Doel is te kijken naar mogelijkheden voor contractuitbreiding als een van de opties om personeelstekorten te verminderen. Hiermee moet er meer rust in de roosters komen en een fijnere werkomgeving ontstaan.

 

Lees meer >>


“De waarde van het verleden”

— 7 november 2022–
Met enige regelmaat laat Mario van Hees, manager woonzorgcentrum Gudula in Lochem, in een blog zijn licht schijnen op het reilen en zeilen in de ouderenzorg. Deze keer rond de centrale vraag: wat kunnen we leren van het verleden als we kijken naar het werken in de ouderenzorg.

 

Lees meer >>


Zorggroep zet met samenwerking Illionx stap voorwaarts in datagedreven werken

— 27 oktober 2022–
Goed nieuws op informatiegebied. Deze week heeft de Zorggroep de samenwerking bekrachtigd met IT-dienstverlener Ilionx die ons gaan helpen met de overstap naar een nieuwe Business Intelligence (BI)-tool, als opvolger van de huidige Zorgmonitor.

 

Lees meer >>


Zorgtechnologie in de spotlights: de Gyenno anti trillepel

— 26 oktober 2022–
Technologische hulpmiddelen zijn niet meer weg te denken uit de ouderenzorg. Hulpmiddelen die helpen bij het ouder worden en behouden van zelfstandigheid en het leven soms net wat gemakkelijker maken. Wekelijks zetten we een zorgtechnologie in de spotlights. Deze week: de Gyenno anti trillepel.

 

Lees meer >>


Zorgtechnologie in de spotlights: de Compaan

— 19 oktober 2022–
Technologische hulpmiddelen zijn niet meer weg te denken uit de ouderenzorg. Hulpmiddelen die helpen bij het ouder worden en behouden van zelfstandigheid en het leven soms net wat gemakkelijker maken. Wekelijks zetten we een zorgtechnologie in de spotlights. Deze week: de Compaan.

 

Lees meer >>


“Gefaseerde start nieuw ECD, roostersysteem en Cliëntportaal Caren” 

— 30 september 2022–
De afgelopen maanden is Zorggroep Sint Maarten achter de schermen druk bezig geweest met de inrichting van een nieuw Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) en roostersysteem van Nedap met de naam ONS.  Vanaf 1 oktober nemen we ONS gefaseerd in gebruik op onze diverse locaties en binnen onze ambulante teams.

Lees meer >>


“Mijn nieuwe/oude blog” 

— 29 september 2022–
Met enige regelmaat laat Mario van Hees, manager woonzorgcentrum Gudula in Lochem, in een blog zijn licht schijnen op het reilen en zeilen in de ouderenzorg.
In zijn eerste blog voor de Zorggroep deelt hij zijn ervaringen tijdens de eerste maanden in Gudula en de uitdagingen voor de komende periode.

Lees meer >>


“Geen enkele cliënt met dementie is hetzelfde” 

— 23 september 2022–
Op Wereld Alzheimer Dag (woensdag 21 september 2022) vragen we wereldwijd extra aandacht voor dementie. Speciaal vanwege deze bijzondere dag staan onze casemanagers dementie deze week stil bij steeds een ander aspect rond dementie en de rol die casemanagers spelen in het begeleiden van mensen die hiermee te maken krijgen. Vandaag vertellen Ursula Groeneveld (l) en Angelique Laarhuis (r) over het proces van dementie tot opname in een verpleeghuis.
Lees meer >>


“We moeten zuinig zijn op de mantelzorgers” 

— 22 september 2022–
Op Wereld Alzheimer Dag (woensdag 21 september 2022) vragen we wereldwijd extra aandacht voor dementie. Speciaal vanwege deze bijzondere dag staan onze casemanagers dementie deze week stil bij steeds een ander aspect rond dementie en de rol die casemanagers spelen in het begeleiden van mensen die hiermee te maken krijgen. Vandaag vertelt Jolijn Tijink over de essentiële rol van mantelzorgers.
Lees meer >>


“Het liefst willen mensen zo lang mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving wonen” 

— 20 september 2022–
Op Wereld Alzheimer Dag (woensdag 21 september 2022) vragen we wereldwijd extra aandacht voor dementie. Speciaal vanwege deze bijzondere dag staan onze casemanagers dementie deze week stil bij steeds een ander aspect rond dementie en de rol die casemanagers spelen in het begeleiden van mensen die hiermee te maken krijgen. Vandaag vertelt Marlies Woolderink over dementie in de thuissituatie.

Lees meer >>


“Je stapt in de belevingswereld van iemand met dementie” 

— 19 september 2022–
Op Wereld Alzheimer Dag (woensdag 21 september 2022) vragen we wereldwijd extra aandacht voor dementie. Speciaal vanwege deze bijzondere dag staan onze casemanagers dementie deze week stil bij steeds een ander aspect rond dementie en de rol die casemanagers spelen in het begeleiden van mensen die hiermee te maken krijgen. Vandaag vertelt Ilse Dierselhuis over ‘onbegrepen gedrag’.

Lees meer >>


Zorgtechnologie in de spotlights: de robot hond of kat 

— 7 september 2022–
Technologische hulpmiddelen zijn niet meer weg te denken uit de ouderenzorg. Hulpmiddelen die helpen bij het ouder worden en behouden van zelfstandigheid en het leven soms net wat gemakkelijker maken. Wekelijks zetten we een zorgtechnologie in de spotlights. Deze week: de robot hond of kat.

 

Lees meer >>


Zorgtechnologie in de spotlights: de BelevenisTafel

— 31 augustus 2022–
Technologische hulpmiddelen zijn niet meer weg te denken uit de ouderenzorg. Hulpmiddelen die helpen bij het ouder worden en behouden van zelfstandigheid en het leven soms net wat gemakkelijker maken. Wekelijks zetten we een zorgtechnologie in de spotlights. Deze week: de BelevenisTafel.

De BelevenisTafel is ontwikkeld om herinneringen op te roepen, beweging te stimuleren en vrolijke momenten te creëren die de onderlinge verbinding en saamhorigheid vergroten. Naast een scherm op tafelformaat zijn er ook kleinere versies van TV of tabletformaat.

Lees meer >>


Zorgtechnologie in de spotlights: de Maatje zorgrobot

— 24 augustus 2022–
Technologische hulpmiddelen zijn niet meer weg te denken uit de ouderenzorg. Hulpmiddelen die helpen bij het ouder worden en behouden van zelfstandigheid en het leven soms net wat gemakkelijker maken. Wekelijks zetten we een zorgtechnologie in de spotlights. Deze week: de Maatje zorgrobot

De Wonderfoon nodigt ouderen met dementie uit om de hoorn op te pakken en een nummer te bellen. Aan ieder cijfer is een liedje gekoppeld wat via de hoorn te beluisteren is.

Lees meer >>


Zorgtechnologie in de spotlights: de Wonderfoon

— 17 augustus 2022–
Technologische hulpmiddelen zijn niet meer weg te denken uit de ouderenzorg. Hulpmiddelen die helpen bij het ouder worden en behouden van zelfstandigheid en het leven soms net wat gemakkelijker maken. Wekelijks zetten we een zorgtechnologie in de spotlights. Deze week: de Wonderfoon.

De Wonderfoon nodigt ouderen met dementie uit om de hoorn op te pakken en een nummer te bellen. Aan ieder cijfer is een liedje gekoppeld wat via de hoorn te beluisteren is.

Lees meer >>


Deel je leven magazine – editie juli 2022

— 14 juli 2022–
De nieuwste editie van Deel je leven magazine is uit! In het magazine lees je een greep uit de mooie verhalen en initiatieven uit onze organisatie.

Zo vertelt onze muziektherapeute Karin Dunhof wat muziek kan betekenen voor mensen van dementie en lees je hoe André Rippert elke dag opnieuw weer geniet van de dagbesteding bij Erve Huiskes op het Hulsbeek.

Veel leesplezier!

Lees meer >>


Zorgtechnologie in de spotlights: de BrainTrainer

— 13 juli 2022–
Technologische hulpmiddelen zijn niet meer weg te denken uit de ouderenzorg. Hulpmiddelen die helpen bij het ouder worden en behouden van zelfstandigheid en het leven soms net wat gemakkelijker maken. Wekelijks zetten we een zorgtechnologie in de spotlights. Deze week: de BrainTrainer

 

Lees meer >>


Geslaagde Tour de Goal 2022! 

— 8 juli 2022–
Wat was het een feestje gisteren! Le tour de Goal van Stichting Goal begon en eindigde dit jaar in de binnentuin van onze locatie Oldenhove & Maartens-Stede die geheel in stijl was omgetoverd tot een Franse enclave.  Met dit geweldige evenement van Stichting Goal wil de organisatie het gevoel van de Tour de France nabootsen en aandacht geven aan ouderen en gehandicapten.

 

Lees meer >>


Zorgtechnologie in de spotlights: de Tessa Zorgrobot

— 6 juli 2022–
Technologische hulpmiddelen zijn niet meer weg te denken uit de ouderenzorg. Hulpmiddelen die helpen bij het ouder worden en behouden van zelfstandigheid en het leven soms net wat gemakkelijker maken. Wekelijks zetten we een zorgtechnologie in de spotlights. Deze week: de Tessa Zorgrobot.

 

Lees meer >>


Zorgtechnologie in de spotlights: de OER Muziekspeler

— 29 juni 2022–
Technologische hulpmiddelen zijn niet meer weg te denken uit de ouderenzorg. Hulpmiddelen die helpen bij het ouder worden en behouden van zelfstandigheid en het leven soms net wat gemakkelijker maken. Wekelijks zetten we een zorgtechnologie in de spotlights. Deze week: de OER Muziekspeler.

 

Lees meer >>


Zorgtechnologie in de spotlights: de Dodow slaaphulp

— 22 juni 2022–
Technologische hulpmiddelen zijn niet meer weg te denken uit de ouderenzorg. Hulpmiddelen die helpen bij het ouder worden en behouden van zelfstandigheid en het leven soms net wat gemakkelijker maken. Wekelijks zetten we een zorgtechnologie in de spotlights. Deze week: de Dodow slaaphulp.

 

Lees meer >>


Jong plus oud is een heleboel vrolijke energie

— 17 juni 2022–
Leerlingen van het Zupthense Eligant Lyceum en woonzorgcentrum de Polbeek hebben de handen wederom ineengeslagen voor een Blikopener, een project van Educatiepunt Zutphen, waarbij leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs op een uitdagende manier kennismaken met techniek en zorg. “De Blikopeners zijn van waarde voor mij en mijn collega’s om eens vanuit een ander perspectief te kijken. Frisse ideeën en soms oude ideeën waarvan je denkt oh ja, dat kan nog steeds. En voor bewoners is het gewoon heel erg leuk om met jongelui in gesprek te gaan”, vertelt vrijwilligerscoördinator Irma Mulder.

 

Lees meer >>


Burgemeester en wethouder bezoeken opvanglocatie de Eeshof

— 17 juni 2022–
Dankbaarheid en waardering, dat stond centraal bij het bezoek van burgemeester Wilmien Haverkamp en wethouder Hilde Berning tijdens het bezoek aan opvanglocatie de Eeshof in Tubbergen. Maandagmiddag kregen zij een rondleiding op deze locatie, waar vluchtelingen uit Oekraïne worden opgevangen. Ook maakten zij kennis met Vivian, Yassine, Stéphen en Ahmed, vier studenten die uit Oekraïne zijn gevlucht.

 

Lees meer >>


Zorgtechnologie in de spotlights: het Fietslabyrint

— 15 juni 2022–
Technologische hulpmiddelen zijn niet meer weg te denken uit de ouderenzorg. Hulpmiddelen die helpen bij het ouder worden en behouden van zelfstandigheid en het leven soms net wat gemakkelijker maken. Wekelijks zetten we een zorgtechnologie in de spotlights.
Deze week: het Fietslabyrint.

 

Lees meer >>


Applaus in kleur voor medewerkers Gerardus Majella

Berni Veldboer met zijn Singraven schilderij— 14 juni 2022–
Als dank voor de goede zorgen voor zijn moeder heeft afdeling Hof Singraven van woonzorgcentrum Gerardus Majella in Denekamp een prachtig schilderij gekregen van landgoed Singraven van Berni Veldboer. “Het schilderij heeft jarenlang zijn plek gezocht en nu gevonden, anno 2022 in Gerardus Majella, waar mijn moeder met zoveel liefde en menselijkheid verzorgd is”, aldus Berni.

 

Lees meer >>


Koninklijk afscheid na loopbaan van 60 jaar in de zorg

— 9 juni 2022–
Na een loopbaan van maar liefst 60 jaar in de zorg heeft Zorggroeper pur sang Ria Nijhuis-Damhuis afgelopen week afscheid genomen van haar werkzame zorgleven. En dat deed ze in stijl, met een koninklijke onderscheiding die werd uitgereikt door burgemeester John Joosten van de gemeente Dinkelland.

 

Lees meer >>


VIO-begeleiders Zorggroep Sint Maarten bieden uitkomst bij onbegrepen gedrag

— 9 juni 2022–
Zorggroep Sint Maarten is sinds afgelopen maand officieel twee VIO-begeleiders (Video Interventie Ouderenzorg) rijker. GZ-psychologen Sylvia Spit en Monque Meijerink hebben hun opleiding succesvol afgerond en kunnen ingeschakeld worden om deze video interventie in te zetten op onze Twentse locaties.

 

Lees meer >>


Beweegdag in Losser met een olympisch tintje

— 8 juni 2022–
Met een speciale Beweegdag hebben de bewoners van Oldenhove & Maartens-Stede deze woensdag op geheel eigen wijze stilgestaan bij de Special Olympics Nationale Spelen Twente die op 10 juni officieel van start gaan. Als aanloop naar de Special Olympics, het evenement voor verstandelijk beperkte sporters, is deze week een Torch Run gehouden waarbij alle Twentse gemeenten werden verrast met de olympische vlam van de Special Olympics.

 

Lees meer >>


Zorgtechnologie in de spotlights: De BBrain

— 8 juni 2022–
Technologische hulpmiddelen zijn niet meer weg te denken uit de ouderenzorg. Hulpmiddelen die helpen bij het ouder worden en behouden van zelfstandigheid en het leven soms net wat gemakkelijker maken. Wekelijks zetten we een zorgtechnologie in de spotlights.
Deze week: De BBrain.

 

Lees meer >>


Zorgtechnologie in de spotlights: De Qwiek.up projector

— 1 juni 2022–
Technologische hulpmiddelen zijn niet meer weg te denken uit de ouderenzorg. Hulpmiddelen die helpen bij het ouder worden en behouden van zelfstandigheid en het leven soms net wat gemakkelijker maken. Wekelijks zetten we een zorgtechnologie in de spotlights.
Deze week: De Qwiek.up projector

 

Lees meer >>


Zorgtechnologie in de spotlights: het inmuRELAX muziekkussen

— 25 mei 2022–
Technologische hulpmiddelen zijn niet meer weg te denken uit de ouderenzorg. Hulpmiddelen die helpen bij het ouder worden en behouden van zelfstandigheid en het leven soms net wat gemakkelijker maken. Wekelijks zetten we een zorgtechnologie in de spotlights.
Deze week: het inmuRELAX muziekkussen.

 

Lees meer >>


Vrijwilliger in hart en nieren

— 23 mei 2022–
Soms kom je iemand tegen die een ander helpen zo vanzelfsprekend vindt, dat je hem of haar overal tegenkomt. Herman Harms is zo’n iemand. Hij is 65 jaar, komt uit Denekamp en is schilder en meubelmaker geweest. Sinds vijf jaar is hij vrijwilliger bij onze locatie Gerardus Majella in Denekamp.  Maar daar kom je hem niet alleen tegen….

 

Lees meer >>


Zorgtechnologie in de spotlights: de Druppelbril

— 18 mei 2022–
Technologische hulpmiddelen zijn niet meer weg te denken uit de ouderenzorg. Hulpmiddelen die helpen bij het ouder worden en behouden van zelfstandigheid en het leven soms net wat gemakkelijker maken. Wekelijks zetten we een zorgtechnologie in de spotlights.
Deze week: de Druppelbril

 

Lees meer >>


Zorgtechnologie in de spotlights: de Moofie beweegstick

— 11 mei 2022–
Technologische hulpmiddelen zijn niet meer weg te denken uit de ouderenzorg. Hulpmiddelen die helpen bij het ouder worden en behouden van zelfstandigheid en het leven soms net wat gemakkelijker maken. Wekelijks zetten we een zorgtechnologie in de spotlights.
Deze week: de Moofie beweegstick

 

Lees meer >>


Bewoners Oldenhove & Maartens-Stede getrakteerd op circusvoorstelling

— 9 mei 2022–
Bewoners en deelnemers van de dagvoorziening van Oldenhove & Maartens-Stede kregen vandaag een prachtige verrassing in de vorm van Circus in de zorg, een rolstoelvriendelijke circusvoorstelling op steenworp afstand van het eigen woonzorgcentrum.

 

Lees meer >>


De handen van Henriëtte Dullaert staan nooit stil

— 6 mei 2022–
Henriëtte Dullaert (73), bewoner van woonzorgcentrum Gereia in Oldenzaal, is een bezig bijtje. Haar handen staan nooit stil. Bezoekers komen in haar kamer dan ook ogen tekort om alle kunstwerken te bewonderen. “Ik ben altijd met m’n hobby bezig en het mooie is: ik ben vooral blij bezig!”

 

Lees meer >>


Zorgtechnologie in de spotlights: de CRDL

— 4 mei 2022–
Technologische hulpmiddelen zijn niet meer weg te denken uit de ouderenzorg. Hulpmiddelen die helpen bij het ouder worden en behouden van zelfstandigheid en het leven soms net wat gemakkelijker maken. Wekelijks zetten we een zorgtechnologie in de spotlights.
Deze week: de CRDL

 

Lees meer >>


Vrijwilligers geven Zorggroep prachtig rapportcijfer

— 3 mei 2022–
Vrijwilligers waarderen de Zorggroep gemiddeld met een prachtige 8,1!  Dat blijkt uit een groot tevredenheidsonderzoek dat we hebben gehouden onder onze vrijwilligers.

Lees meer >>


Gerrit en Marie voelen zich thuis in hun eigen stad

— 29 april 2022–
Ze wonen nog niet zo lang in woonzorgcentrum Gudula, maar Gerrit (84) en Marie Barink (80) voelen zich er helemaal thuis. Zodra het weer een beetje meewerkt, gaan ze naar buiten. Ook deze ochtend. ‘Mogge!’, roept een man die langsfietst en zwaait. Het echtpaar zwaait uitbundig terug.

Lees meer >>


Zorgtechnologie in de spotlights: het Qwiek.snooze muziekkussen

— 26 april 2022–
Technologische hulpmiddelen zijn niet meer weg te denken uit de ouderenzorg. Hulpmiddelen die helpen bij het ouder worden en behouden van zelfstandigheid en het leven soms net wat gemakkelijker maken. Wekelijks zetten we een zorgtechnologie in de spotlights. Deze week: het Qwiek.snooze muziekkussen.

Lees meer >>


Van vrijwilliger naar revalidatiepatiënt

— 22 april 2022–
Elke maandagmorgen zette vrijwilliger Truus Oude Nijhuis-Tönis (74) energiek de stoelen aan de kant bij woonzorgcentrum Gereia. Het was weer tijd om te bewegen op muziek, want daar worden de bewoners erg vrolijk van, weet ze uit ervaring. Maar het tij keerde voor Truus medio september. In plaats van een actief vrijwilliger werd ze, na een naar ongeval, zélf als patiënt opgenomen op de revalidatie-afdeling van Gereia.

Lees meer >>


Restaurant Sint Jozef genomineerd voor Veiligvoedsel.nl Award 2022

— 21 april 2022–
Het restaurant De Aanleg van Sint Jozef in Weerselo is genomineerd voor de Veiligvoedsel.nl Award 2022. “Een topprestatie van de medewerkers die de voeding verzorgen in het restaurant”, aldus Stichting Voedselveilig.nl. Manager Manon Brinkhuis is vanzelfsprekend trots: “Ik ben vooral ontzettend blij voor de medewerkers. Het is natuurlijk een prachtige erkenning voor de aandacht en precisie waarmee ze iedere dag weer hun werk doen.”

Lees meer >>


Zorgtechnologie in de spotlights: de Medido medicijndispenser

— 20 april 2022–
Technologische hulpmiddelen zijn niet meer weg te denken uit de ouderenzorg. Hulpmiddelen die helpen bij het ouder worden en behouden van zelfstandigheid en het leven soms net wat gemakkelijker maken. Wekelijks zetten we een zorgtechnologie in de spotlights.
Deze week: de Medido medicijndispenser.

Lees meer >>


Eeshof wil helpen bij opvang Oekraïense vluchtelingen in de Havezate

— 20 april 2022–
Omdat het woongedeelte in de Havezate van de Eeshof tot 1 januari 2023 niet gebruikt wordt – op dat moment gaan de aanpassingen voor de nieuwe bestemming van het pand van start – hebben we de gemeente Tubbergen benaderd om deze locatie te gebruiken voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.

 

Lees meer >>


Wie schrijft die blijft, is de slogan van Annie Benneker

— 15 april 2022–
Ze had het er vaak over gehad met haar man; als het met één van hen niet meer zou gaan, dan wilden ze samen naar een woonzorgcentrum. Dertien jaar geleden overleed de man van Annie Benneker (84). Ze kon nog een poos zelfstandig wonen, maar kreeg veel kleine tia’s en werd daardoor vergeetachtig. Sinds anderhalf jaar woont ze in woonzorgcentrum de Molenkamp in Oldenzaal en ze vindt het er heerlijk. “Ik heb binnen het tehuis zelfs een vriendin gevonden.”

 

Lees meer >>


Zorgtechnologie in de spotlights: de Wolk heupairbag

— 13 april 2022–
Technologische hulpmiddelen zijn niet meer weg te denken uit de ouderenzorg. Hulpmiddelen die helpen bij het ouder worden en behouden van zelfstandigheid en het leven soms net wat gemakkelijker maken. Wekelijks zetten we een zorgtechnologie in de spotlights. Deze week: de Wolk heupairbag.

 

Lees meer >>


Ontmoetingsgroep voor jonge mensen met dementie in Oldenzaal

–12 april 2022–
Speciaal voor mensen die op jonge leeftijd de diagnose dementie krijgen, start Zorggroep Sint Maarten een ontmoetingsgroep bij Rouwhorst Zalencentrum in Oldenzaal. Met ingang van maandag 25 april 2022 kan men hier wekelijks van 13:00 tot 16:00 uur terecht om ervaringen uit te wisselen.

Lees meer >>


“Door onwetendheid is er nog veel onbegrip voor mensen met Parkinson”

–11 april 2022–
Op maandag 11 april 2022 is het Wereld Parkinsondag en wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de ziekte van Parkinson. Gea Savonije en Marja Nijland uit Losser maken al ruim 17 jaar van dichtbij mee welke impact deze ziekte heeft op het leven van mensen. Beide werken als begeleider welzijn op de gespecialiseerde dagvoorziening voor mensen met de ziekte van Parkinson in Losser (in het souterrain van woonzorgcentrum Oldenhove). “Wij horen regelmatig dat er door onwetendheid van de samenleving veel onbegrip is. De ervaring leert dat een goede kennis van de verscheidenheid aan symptomen belangrijk is om cliënten goed te kunnen begeleiden.”

Lees meer >>


“Zolang ik zelf geen hulp nodig heb, help ik anderen”

–8 april 2022–
Henk Terink (88) besloot in het voorjaar van 2018, vier jaar na de dood van zijn vrouw, dat het tijd werd om te verhuizen naar een aanleunwoning bij woonzorgcentrum de Polbeek in Zutphen. Niet omdat hij hulp nodig had, maar om alvast op de toekomst voorbereid te zijn. Als fitte 80-plusser is hij van veel betekenis, onder meer voor zijn buren aan de overkant. “Als ze mijn hulp nodig hebben, zorg ik voor hen.”

Lees meer >>


“We hebben er een hele grote familie bijgekregen”

— 7 april 2022–
Marvin (41) en Monique (40) zijn allebei vrijwilliger in de ouderenzorg. Bij Gudula in Lochem hebben ze al menige succesvolle online quiz en bingo-avond opgezet. “Het is belangrijk dat je iets doet voor mensen in je omgeving. Dat goede voorbeeld willen we ook graag aan onze zoon meegeven. Het leven bestaat niet alleen uit nemen, maar draait er ook om anderen helpen”, zeggen ze.

Lees meer >>


Zorgtechnologie in de spotlights: Somnox slaaprobot

— 6 april 2022–
Technologische hulpmiddelen zijn niet meer weg te denken uit de ouderenzorg. Hulpmiddelen die helpen bij het ouder worden en behouden van zelfstandigheid en het leven soms net wat gemakkelijker maken. Wekelijks zetten we een zorgtechnologie in de spotlights. Deze week: de Somnox slaaprobot.

 

Lees meer >>


ROC-studenten brengen artistieke ode aan vrijwilligers met reizende foto-expositie

— 5 april 2022–
Een elftal getalenteerde studenten van de fotografie opleiding van het ROC van Twente heeft het afgelopen jaar diverse vrijwilligers van Zorggroep Sint Maarten op de gevoelige plaat gezet. Het resultaat van deze bijzondere ontmoeting tussen jong en oud is te zien in de reizende foto-expositie ‘Bijzonder Mens’ die alle locaties van de Zorggroep aandoet en die deze week werd geopend bij de Eeshof in Tubbergen.

Lees meer >>


Leerlingen Eligant Lyceum slaan met tuinontwerp voor de Polbeek brug tussen generaties

— 1 april 2022–
Na een eerdere samenwerking met het Eligant Lyceum in Zutphen voor het project Blikopeners heeft locatie Polbeek van Zorggroep Sint Maarten de afgelopen periode de samenwerking met het Eligant voortgezet door leerlingen een nieuw tuinontwerp voor de Polbeek te laten maken. “Zo mooi om die verbinding te zien.”, vertelt Ruth Koopman projectleider Wonen van de Polbeek.

 

Lees meer >>


“Ik ben trots op wat Fien en ik samen hebben opgebouwd”

Echtpaar Reimink

— 1 april 2022–
Ze zijn bekend in De Lutte en verre omstreken. Het echtpaar Reijmer runde vroeger jarenlang Het Paviljoen in De Lutte, maar geniet nu van welverdiende rust in woonzorgcentrum de Zonnestraal in Oldenzaal. “We hebben het goed hier”, zegt Gerard Reijmer (89) en zijn vrouw Fien (82) knikt instemmend.

 

Lees meer >>


Kennismaken met technologische hulpmiddelen in Oldenzaal 

— 30 maart  2022–
Op donderdag 31 maart, vrijdag 1 april en zaterdag 2 april komt de Infotruck van TZA naar Oldenzaal. Van 10.00 uur tot 16.00 uur kunnen inwoners van Oldenzaal kennis maken met verschillende technologische hulpmiddelen.

 

Lees meer >>


Werken op wijngaard doet deelnemers Erve Huiskes goed

— 25 maart  2022–
Het onderhouden van een heuse wijngaard als dagbesteding? Bij dagvoorziening Erve Huiskes bij het Hulsbeek in Oldenzaal is het sinds kort mogelijk. “Het geeft de deelnemers niet alleen ontspanning en vreugde, maar ook echt het gevoel ertoe te doen”, vertelt begeleider welzijn Marga Bulters.

 

Lees meer >>


Samenwerking voor duurzame ouderenzorg in de regio Friesland 

— 24 maart  2022–
Samen met Zorggroep Hof en Hiem, Patyna, Valuas Zorggroep, Bos- en Meerzicht en Leppehiem is Zorggroep Sint Maarten actief betrokken in het project Duurzame ouderenzorg Zuidwest Friesland. Met deze samenwerking streeft Zorggroep Sint Maarten er naar om ook in de toekomst de beste kwaliteit van zorg met behandeling te blijven bieden ondanks de toenemende zorgvraag door vergrijzing.

Lees meer >>


Leerling-verpleegkundige Lian Semmekrot genomineerd voor V&VN VZI Innovatieprijs

— 7 maart  2022–
Leerling-verpleegkundige Lian Semmekrot van Sint Jozef in Weerselo is met haar “Fietsvideo” genomineerd voor de V&VN VZI Innovatieprijs. Lian is met dit goedkope en snel inzetbare alternatief voor het bekende Fietslabyrint een van de 5 finalisten voor deze prestigieuze prijs.

 

Lees meer >>


Eeshofbos omgetoverd tot beleefbaar bospark

— 19 januari 2022–
Het Eeshofbos in Tubbergen wordt binnenkort opgewaardeerd tot een toegankelijker en beleefbaar bospark. Het bospark gaat een groene verbinding vormen tussen het centrum van Tubbergen, de zorginstellingen, sportaccommodaties en het buitengebied. Hierdoor wordt het voor inwoners, toeristen en bewoners van de zorginstellingen aantrekkelijker om in het bospark te verblijven.

Lees meer >>


Roy Niehof nieuw lid Raad van Toezicht Zorggroep Sint Maarten 

— 7 januari 2022–
Per 1 januari jl. maakt Roy Niehof deel uit van de Raad van Toezicht van Zorggroep Sint Maarten. Hij is als toezichthouder toegetreden op bindende voordracht van de CCR. De vacature voor een nieuw lid voor de RvT was ontstaan i.v.m. de aflopende zittingstermijn van Marjan Weekhout als toezichthouder per 31 december jl.

 

 

 

 

Lees meer >>


Zorggroep Sint Maarten wint Oldenzaalse vrijwilligersprijs 2021

— 23 december 2021–
Wat een mooie verrassing! Zorggroep Sint Maarten heeft de Oldenzaalse Vrijwilligersprijs 2021 gewonnen. Deze jaarlijkse prijs wordt uitgereikt aan een bijzondere vrijwilliger en een vereniging/organisatie die zich inzet voor vrijwilligers. Uiteraard zijn we ontzettend trots op deze blijk van waardering.

 

Lees meer >>


Broedplaats voor slimme ouderenzorg in Noordoost Twente, van plan naar realisatie

— 17 december 2021–
Verschillende partijen uit de zorg- en welzijnsketen hebben de handen ineengeslagen om dé broedplaats voor slimme ouderenzorg in Noordoost Twente te worden voor inwoners in Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen. Nu de eerste financiering rond is staan alle seinen op groen om de ambitie ‘Goede Zorg Dichtbij’ te realiseren,

Lees meer >>


Zorggroep Sint Maarten en Stichting GOAL slaan handen ineen in regio Losser

— 13 december 2021–
Op vrijdag 10 december 2021 zijn de bestuursleden van Stichting GOAL bij woonzorgcentrum Oldenhove en Maartens-Stede gekomen voor het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst met Giovanni Oddo, regiomanager Losser van Zorggroep Sint Maarten.

 

 

Lees meer >>


Huuraanbod Zorggroep blijkt mooie aanvulling op woonbeurs in Albergen

— 5 november 2021–
Afgelopen weekend stond de Zorggroep vanuit onze Servicedesk Wonen en Maartje Thuiszorg op de beurs Woon21 in Albergen. Een kleine 300 bezoekers namen vrijdagavond een kijkje en ook op de zaterdag is de beurs goed bezocht.

 

Lees meer >>


Vertrek Maartje uit Medisch Centrum De Brug in Hengelo

–8 oktober 2021–
Maartje – onderdeel van Zorggroep Sint Maarten – draagt de huurovereenkomst van Medisch Centrum de Brug over aan fysiotherapiepraktijk Wooldersteen. Reden is de toegenomen focus van Sint Maarten  op het effectief en efficiënt verlenen van zorg, behandeling en ondersteuning in het werkgebied rondom de eigen woonzorgcentra.

 

Lees meer >>


Medewerkers Gudula op de pedalen voor Fietslabyrint bewoners

–30 september 2021–
Om geld in te zamelen voor de aanschaf van een Fietslabyrint hebben medewerkers van het Lochemse woonzorgcentrum Gudula onder andere een gesponsorde fietstocht gehouden dwars door de gemeente.

 

 

Lees meer >>


Zorgboulevard Eeshof gereed na officiële opening tuin

–24 september 2021–
Hoewel de laatste puntjes nog op de ‘i’ gezet moeten worden, is vrijdag de vernieuwde tuin op het terrein van de Eeshof officieel geopend.

 

 

 

 

Lees meer >>


Kookadvies kraanwater regio’s Oldenzaal en Losser opgeheven

–19 september 2021–
Het kookadvies voor de 26.000 gegevens huishouders in de gemeenten Oldenzaal en Losser (en een klein deel van Dinkelland) is sinds zondagavond opgeheven, zo laat Vitens weten. Het water kan per direct weer gewoon rechtstreeks uit de kraan worden gedronken, zonder dit te koken.

 

Lees meer >>


Zorggroep Sint Maarten en Zorgfederatie Oldenzaal ondersteunen in Oldenzaal bij advies voor dagbesteding

–6 juli 2021–
Met ingang van 1 juli 2021 is de gemeente Oldenzaal gestart met een proef waarbij Zorgfederatie Oldenzaal en Zorggroep Sint Maarten onderbouwde adviezen geven voor dagbesteding. Voor oudere mensen die een probleem hebben met zelfstandig thuis wonen, kan dagbesteding een passende ondersteuning zijn

Lees meer >>

 


Zorggroep Sint Maarten 1 van de winnaars Verpleeghuizen van de toekomst

–17 juni 2021–
Zorggroep Sint Maarten is met de zorginnovatie Smart Glass een van de 2 winnaars geworden van de challenge Verpleeghuizen van de toekomst van Zorgverzekeraars Nederland.

Lees meer >>

 


Zorggroep Sint Maarten eigenaar aanleunwoningen Polbeek in Zutphen

— 1 juni 2021–
Per 31 mei 2021 is Zorggroep Sint Maarten eigenaar van 23 aanleunwoningen die tot die tijd eigendom waren van Woonbedrijf Ieder1.

Lees meer >>

 


Kramen bij je dochter

— 31 mei 2021–
De maand mei wordt ook wel de bloeimaand genoemd. Het is de maand van de belofte. Wilma van Tongeren (59), kraamverzorgster bij Maartje, heeft al heel veel kinderen ter wereld geholpen. maar de kraamtijd bij haar eigen kleinzoon Sten was het afgelopen jaar toch wel heel speciaal.

Lees meer >>

 


Geen huurverhoging in 2021 voor de meeste huurders

Huren met zorg bij Zorggroep Sint Maarten–8 april 2021–
De huurverhoging van sociale huurwoningen gaat op 1 juli niet door. Het kabinet bevriest de huren voor alle sociale huurwoningen in Nederland.

Lees meer >>

 

 


Eerste bewoners Zorggroep Sint Maarten gevaccineerd

–25 januari 2021–
De vaccinatie van de bewoners van onze woonzorgcentra is vandaag van start gegaan. Aan het eind van deze week moeten alle bewoners (die hier toestemming voor hebben gegeven) die onder behandeling staan van onze specialisten ouderengeneeskunde de eerste van de twee vaccinaties hebben gekregen.

Lees meer >>

 


Zorggroep Sint Maarten volledig eigenaar woonzorgcomplex Eschede

–31 mei 2021–
Woonzorgcomplex Eschede was tot en met 2020 eigendom van de VOF Eschede, een samenwerkingsverband tussen Zorggroep Sint Maarten en Woningstichting Tubbergen.

Lees meer >>

Deel of print

Uitgelicht

Eerste bewoners Zorggroep Sint Maarten gevaccineerd

-- 25 januari 2021 -- De vaccinatie van de bewoners van onze woonzorgcentra is vandaag van start gegaan. Aan het eind van deze week moeten alle bewoners (die hier toestemming voor hebben gegeven) die onder…

Lees meer >>

Zorggroep Sint Maarten volledig eigenaar woonzorgcomplex Eschede

-- 1 januari 2021-- Woonzorgcomplex Eschede was tot en met 2020 eigendom van de VOF Eschede, een samenwerkingsverband tussen Zorggroep Sint Maarten en Woningstichting Tubbergen. Per 1 januari 2021 is Woningstichting Tubbergen geen mede-eigenaar meer…

Lees meer >>

Coronavirus

Zorggroep Sint Maarten houdt de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus in Nederland nauwgezet in de gaten. We volgen hierbij de richtlijnen van de RIVM en werken nauw samen met de GGD. Uit preventief oogpunt en…

Lees meer >>

Goede Zorg Dichtbij voor burgers in Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen

Ondertekening intentieverklaring Onlangs werd een intentieverklaring ondertekend waarin verschillende partijen uit de zorgketen de handen ineenslaan om goede zorg dichtbij voor de burgers in Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen te realiseren. Zelfredzaamheid en zorg De…

Lees meer >>

Mariënbosch en Sint Theresia integreren Wolk heupairbag in de zorg

Op de locaties Sint Theresia in Joure en Mariënbosch in Heerenveen, gaat Zorggroep Sint Maarten aan de slag met arbeidsbesparende zorgtechnologie. De Zorggroep zet in op meer bewegingsvrijheid voor cliënten en minder heupfracturen door de…

Lees meer >>

Friese ouderenzorgorganisaties aan de slag met ‘Anders Werken in de Zorg’

Acht Friese zorgorganisaties voor verpleeghuiszorg - waaronder Zorggroep Sint Maarten - gaan samenwerken op het gebied van zorgtechnologie met het programma ‘Anders werken in de zorg Fryslân.’ Daarmee willen zij de kwaliteit van zorg vasthouden…

Lees meer >>

"Het klikte meteen"

Mevrouw Blanken ontvangt zorg bij Woonzorgcentrum Gudula in Lochem. Ze krijgt niet vaak visite en dat vindt ze jammer. Ze gaf zich op voor het Maatjes-project en ziet nu met regelmaat haar ‘maatjes’ Fabiènne en…

Lees meer >>

Cliënten, bewoners en familie getrakteerd op Circusvoorstelling in Oldenzaal

Cliënten en bewoners van Gereia, Molenkamp en Zonnestraal en de thuiszorg en dagvoorziening van Maartje zijn samen met hun familieleden en mantelzorgers op donderdag 20 juni getrakteerd op Circus in de Zorg bij Erve Huiskes…

Lees meer >>

Op Stap Fryslân van start

Ouderenzorginstellingen bieden leerwerktrajecten aan voor betaalde banen in de zorg Vier Friese ouderenzorginstellingen te weten Zorgorganisatie Patyna, Zorggroep Sint Maarten, Mienskipssintrum Leppehiem en ZuidOostZorg hebben de handen ineen geslagen bij een uniek traject. Kandidaten worden…

Lees meer >>

Officiële opening Eeshof-Bloemenhof in Tubbergen

Donderdag 28 maart jl. is het nieuwe woonzorgcentrum op het terrein van de Eeshof in Tubbergen officieel geopend. Na het welkomstwoord van gemeenschapsmanager Max Bijwaard was het de eer aan mevrouw Inge Watervoort, bewoonster en…

Lees meer >>

In de voetsporen van zijn vader

Ben Franken Volmerink was 9 jaar toen zijn vader overleed. Kleine Ben besloot net zo te willen worden als hij. Ook Ben werd uiteindelijk wethouder in Weerselo. In het prachtige oude gemeentehuis voltrok hij -…

Lees meer >>

"Bij mijn moeder eet ik chips"

Als Boukje vanuit Ridderkerk op bezoek komt bij haar 90-jarige moeder in Heerenveen blijft ze een paar nachtjes slapen. Dan ligt er altijd een zakje chips voor haar klaar. Moeder en dochter hebben het heel…

Lees meer >>