Medewerkers Gudula op de pedalen voor Fietslabyrint bewoners

–30 september 2021–

Om geld in te zamelen voor de aanschaf van een Fietslabyrint hebben medewerkers van het Lochemse woonzorgcentrum Gudula onder andere een gesponsorde fietstocht gehouden dwars door de gemeente. Onder de noemer Tour de Gudula fietsten de medewerkers al een mooi bedrag bij elkaar.

“Het is echt fantastisch om te zien hoe mensen samenkomen, samenwerken en verbinding zoeken en vinden met elkaar. We zijn echt dankbaar voor alle steun”, vertelt Britt Geerdink die als begeleider welzijn van Gudula samen met haar collega’s Esmee Groot Roessink en Marjolein Harkink het idee bedacht om in actie te komen. “Tijdens de coronaperiode kwam het normale leven ook voor onze bewoners tot stilstand met bezoekbeperkingen en stopten ook zaken als samen bewegen”, aldus Britt die aangeeft dat met de aanschaf van een Fietslabyrint bewoners gestimuleerd kunnen worden op een plezierige manier te bewegen. “Het is niet alleen goed voor de conditie en motoriek maar zorgt ook voor veel herkenning, het ophalen van herinneringen en natuurlijk veel plezier.”


Wat is een Fietslabyrint?
Mensen die niet zelfstandig buiten kunnen fietsen, kunnen met Fietslabyrint virtuele fietstochten maken en zo toch de wereld ontdekken of in hun eigen woonplaats fietsen. Bewoners kunnen in hun rolstoel of een gewone stoel zittend fietsen door de trappers die aangesloten zijn op het scherm. Door een route te kiezen kunnen zij op zeer realistische manier door de stad of het dorp fietsen waar ze zelf de weg kunnen kiezen door middel van een linker- en rechterknop op het stuur. Het Fietslabyrint kost € 8400,-. Dit omvat een opstelling met beeldscherm, (rol)stoelvriendelijke trappers met stuur en een route door gemeente Lochem zodat men door Lochem kan fietsen.


Fietstocht en crowdfunding
Om het benodigde geld bij elkaar te krijgen hebben Britt en haar collega’s deze maand onder een crowdfundingsactie en een gesponsorde fietstocht georganiseerd – Tour de Gudula – waaraan in totaal 22 medewerkers hebben meegedaan. “Wij hebben hier echt van genoten en wensen dit ook echt voor onze bewoners. Ze hebben het zo ontzettend verdiend om in het zonnetje gezet te worden en lichamelijk en geestelijk een oppepper te krijgen.”

Ook bijdragen?
Naast een bijdrage van lokale ondernemers is er inmiddels via een crowfundingsactie inmiddels al ruim €1100 ingezameld voor het Fietslabyrint. Bijdragen kan nog steeds via https://www.doneeractie.nl/tour-de-gudula/-55764 of op rekeningnummer NL 85 SNSB 0904 75 1481 op naam van Stichting Vrienden van Gudula.

Deel of print