Zorggroep Sint Maarten zet met laadpalen nieuwe stap op duurzaamheidsvlak

–26 juni 2023–
Met het oog op de toekomst, verduurzaming en regelgeving heeft Zorggroep Sint Maarten de afgelopen periode bij vrijwel alle locaties die in ons eigendom zijn* laadpalen voor elektrische auto’s gerealiseerd. Iedereen kan hier met behulp van een eigen laadkabel en laadpas terecht om zijn of haar elektrisch voertuig op te laden.

Vanaf 2025 is het verplicht om bij bestaande utiliteitsgebouwen (zoals verpleeghuizen) met meer dan 20 parkeerplaatsen minimaal 1 oplaadpunt aan te leggen. Omdat we een toenemende vraag zien aan laadpunten voor elektrische auto’s hebben we besloten hier niet op te wachten. De installaties zijn bovendien zo aangelegd dat ze in de toekomst verder uitgebreid kunnen worden.

Verduurzaming
De aandacht voor elektrisch rijden past in de duurzaamheidsagenda van de Zorggroep waarmee we ons net als veel andere (zorg)organisaties inspannen om de CO-uitstoot in 2030 met 49 procent te verminderen. Overige concrete maatregelen die we hierin reeds hebben genomen zijn investeringen in warmte koude opslag, zonnepanelen, duurzame domoticasystemen en ledverlichting.

*Voor Franciscus, Tiekerhook, Zonnestraal, Sint Theresia en Mariënbosch ligt het initiatief voor het plaatsen van laadpalen bij de verhuurders van deze locaties. Op de foto zie je de laadpalen bij de Eeshof in Tubbergen.

Deel of print