Berni Veldboer met zijn Singraven schilderij

Applaus in kleur voor medewerkers Gerardus Majella

Als dank voor de goede zorgen voor zijn moeder heeft afdeling Hof Singraven van woonzorgcentrum Gerardus Majella in Denekamp een prachtig schilderij gekregen van landgoed Singraven van Berni Veldboer. “Het schilderij heeft jarenlang zijn plek gezocht en nu gevonden, anno 2022 in Gerardus Majella, waar mijn moeder met zoveel liefde en menselijkheid verzorgd is”, aldus Berni.

Schilderij in 360 graden
Het schilderij is een tweedeling van abstracte en figuratieve elementen, onderbroken door een witte lijn die het contrast tussen de bomen en de lucht accentueert. “Het is een schilderij in 360 graden”, vertelt Berni die uitlegt dat het zijn bedoeling is geweest om het schilderij als het ware om je heen te laten buigen zodat er een 360 graden uitzicht wordt gecreëerd. “Daar waar het rechts eindigt, begint het links weer. Het is gemaakt vanuit een vast standpunt op het Singraven in Denekamp, waarbij ik alles wat ik om mij heen zie schilder, als ik mij volledig om mijn eigen as heen draai. In eerste instantie misschien niet herkenbaar, maar dit is een samenvoeging van beelden waarin alles wordt weergegeven wat je op dat moment ziet.”

Applaus in kleur
Het resultaat is een bijzonder kleurrijk en levendig werk geworden dat vanzelfsprekend een ereplekje heeft gekregen op de afdeling die Berni met zijn werk in het zonnetje wil zetten. “Het is een applaus in kleur voor de medewerkers van de afdeling Singraven en ik hoop dat dit schilderij met zoveel
liefde omringd wordt als mijn moeder.”

Deel of print