Eenvoudiger en beter verwijzen naar Zorggroep Sint Maarten met ZorgDomein

— 21 november 2023–
Verwijzers in de regio Twente kunnen patiënten voortaan eenvoudiger en beter naar ons verwijzen. Met ingang van deze week zijn we aangesloten op het digitale zorgplatform ZorgDomein.

Overzicht beschikbare zorg en actuele wachttijden
Op ZorgDomein is bijna al het zorgaanbod van Nederland te vinden. Het aanbod van eerstelijns (para)medische behandeling van Zorggroep Sint Maarten is hier nu aan toegevoegd. Verwijzers (zoals huisartsen en ziekenhuizen) en hun patiënten kunnen hierdoor snel zien welke zorg beschikbaar is en wat de actuele wachttijden zijn. Met een paar kliks kiezen zij passende vervolgzorg.

De verwijzing gaat vervolgens digitaal, met alle benodigde patiëntinformatie vanuit het informatiesysteem van de verwijzer naar Zorggroep Sint Maarten. De verwijzingen komen binnen op het medisch secretariaat en bij het behandelcentrum, vandaaruit worden de behandelingen ingepland bij de behandelaar in ONS of in Intramed.

Betere voorbereid op kennismaking met nieuwe cliënten
Voor Zorggroep Sint Maarten is de aansluiting op ZorgDomein eveneens goed nieuws. We krijgen hierdoor sneller en kwalitatief betere verwijzingen binnen, wat de eerste kennismaking met nieuwe cliënten ten goede komt.

Over ZorgDomein
ZorgDomein is het meest gebruikte digitale en onafhankelijke zorgplatform van Nederland. Het helpt zorgverleners met het vinden, kiezen en regelen van de best mogelijke zorg voor hun patiënt. Vrijwel alle huisartsen en ziekenhuizen in Nederland werken met ZorgDomein. Evenals zelfstandige behandelklinieken, laboratoria, GGZ-, VVT-zorginstellingen, gemeenten, paramedici en vrijgevestigde GGZ-professional.

Foto: Marije Vossebeld (l) en Ellen Olde Keizer van het medisch secretariaat 

Deel of print