Zorggroep Sint Maarten treedt toe tot Thoez Twente

–19 december 2023–
Met ingang van 1 januari 2024 treedt Zorggroep Sint Maarten toe tot Thoez Twente. In dit samenwerkingsverband van Carintreggeland, ZorgAccent, TriviumMeulenbeltZorg, ZGT en Zorggroep Sint Maarten leveren we voortaan gezamenlijk zowel de nachtzorg als de specialistische verpleegkundige zorg bij de mensen thuis in Twente. Namens de Zorggroep tekende bestuurder Patricia Bangma op dinsdag 19 december jl. de overeenkomst waarmee de toetreding tot Thoez Twente officieel een feit is. 

MTH-team onderdeel van Thoez
Concreet betekent de toetreding dat het MTH-team van Zorggroep Sint Maarten (Maartje) wordt ondergebracht bij Thoez Twente. Uitgangspunt hierbij is dat alle medewerkers overgaan, met dezelfde arbeidsvoorwaarden. Onze cliënten die nu thuis specialistische verpleegkundige zorg krijgen, ontvangen deze zorg hierdoor veelal van dezelfde medewerkers als nu. Alleen voortaan met een uniform van Thoez. Het specialistische team werkt daarbij nauw samen met onze wijkteams.

De ambulante nachtzorg wordt al sinds 1 januari 2023 geleverd door het nachtzorgteam van Thoez, hier verandert voor cliënten niets aan.

Krachten bundelen
Door de krachten te bundelen kunnen we nu en in de toekomst thuis hoogwaardige en kwalitatieve specialistische zorg blijven bieden, die anders in het ziekenhuis zou plaatsvinden. Thoez Twente is 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar en levert deze zorgvormen in heel Twente, met uitzondering van Enschede-Haaksbergen.

Voor meer informatie over de werkwijze van Thoez Twente, zie: thoeztwente.nl

Deel of print