Zorggroep Sint Maarten 1 van de winnaars Verpleeghuizen van de toekomst

Zorggroep Sint Maarten is een van de 2 winnaars geworden van de challenge Verpleeghuizen van de toekomst van Zorgverzekeraars Nederland. Tijdens een online ICT & Health evenement is bekend gemaakt dat de zorginnovatie Smart Glass van de Zorggroep aan de haal gaat met de hoofdprijs: een bedrag van € 2500 euro en een uitje voor alle medewerkers die deelnamen aan het project.  Zorggroep Sint Maarten won in de categorie ‘implementatie’. De andere winnaar was zorgorganisatie TanteLouise in de categorie ‘opschaling’ rond de inzet van heupairbags.

Over Smart Glass: bekwaam aanwezig, bevoegd op afstand
Het idee achter Smart Glass is om helpenden en verzorgenden bekwaam te maken in extra zorghandelingen en hen uit te rusten met een slimme bril (bekwaam aanwezig). Vervolgens kan een bevoegd verpleegkundige op afstand meekijken bij de uitvoering van een voorbehouden of risicovolle zorghandeling (bevoegd op afstand).

Op deze manier kan er een spreek-luister-kijk én handel verbinding tot stand komen, met de handen van onze helpenden en verzorgenden als verlengstuk van de klinische blik en expertise van onze verpleegkundigen. De Smart Glass zou kunnen bijdragen als oplossing voor het groeiende tekort aan zorgverleners in de VVT.

Lieke en Jarno vertellen er meer over in onderstaande video

Berichtgeving Smart Glass in de media:

Deel of print