Havezate wordt vergader- en ontmoetingscentrum Hof van Tubbergen

–17 januari 2024–

De karakteristieke havezate Eeshof in Tubbergen heropent dit voorjaar na een grondige verbouwing de deuren als vergader-, opleidings- en ontmoetingscentrum Hof van Tubbergen.  

Nieuwe bestemming voor voormalig woonzorgcentrum
Hiermee krijgt het bijzondere pand na ruim een halve eeuw te hebben gefungeerd als woonzorgcentrum een gloednieuwe bestemming.  Enkele jaren geleden zijn de laatste bewoners verhuisd en in 2021 hebben wij als eigenaar van de havezate besloten de bestemming van deze voormalig geboortewoning van staatsman Dr. Schaepman te veranderen. “Het moet een centrum worden waar ontmoeting centraal staat en waar zowel collega’s van de Zorggroep als iedereen zich welkom voelt en een geschikte ruimte kan reserveren voor een bijeenkomst”, vertelt regiomanager Dinkelland-Tubbergen Judith Besten. “Denk hierbij enerzijds aan vergaderingen of opleidingen, maar ook aan ruimte om diverse activiteiten te organiseren die aansluiten bij de brede maatschappelijke bestemming van ons centrum. Natuurlijk blijven we ook de erediensten vieren in de Eeshofkapel.”

Permanente huurders en gebruikers
Naast de vergaderruimtes biedt de havezate onderdak aan een aantal bestaande gebruikers waaronder de dagbesteding, kapsalon en Maartje Wijkverpleging. Ook de deelnemers van de maandelijkse Open Eettafel blijven van harte welkom. Daarnaast is er een overeenkomst gesloten met de Stichting Welzijn Dinkelland-Tubbergen voor de huur van enkele ruimtes.

Hof van Tubbergen
De naam Hof van Tubbergen is gekozen in goed overleg met Bas Olde Hampsink, die lange tijd voorzitter was van de stichting met dezelfde naam. Deze stichting bestond tussen 2016 en 2022 en was een samenwerkingsverband tussen diverse culturele instellingen uit het dorp. “Ik heb een goed gevoel bij de plannen en vind het mooi dat Hof van Tubbergen hiermee een voortzetting krijgt’, aldus Bas Olde Hampsink.

Verbouwingswerkzaamheden
In de zomer van 2023 is gestart met een omvangrijke verbouwing van de havezate waarbij het ruim 300 jaar oude rijksmonument weer bij de tijd is gehaald en toekomstbestendig is gemaakt. “De ruimtes in het centrum zijn inmiddels voorzien van nieuw meubilair en van alle voorzieningen die nodig zijn voor de nieuwe bestemming. We verwachten dat we begin maart van start kunnen gaan”, aldus Judith Besten die trots is op het resultaat. “Het is natuurlijk ook echt een prachtig gebouw dat deel uitmaakt van het mooie Eeshofterrein waar we vanuit Zorggroep Sint Maarten ook zorg verlenen aan onze cliënten in de Bloemenhof en de thuiswonende cliënten in de aanleunwoningen Eschede en de Beukenhof. Samen met het onlangs opgeknapte Eeshofbos biedt dit een bijzonder en aantrekkelijk verblijf voor onze gasten.”

Officiële opening en open dag
‘De officiële opening vindt plaats op donderdag 6 juni. Twee dagen later, op zaterdag 8 juni, is er een open dag waarin iedereen het resultaat kan bewonderen’, voegt Evelien Klijndijk er nog aan toe. Naast haar functie als woonconsulent is zij gastvrouw van Hof van Tubbergen. Nu haar coördinerende werkzaamheden voor de verbouwing bijna zijn afgerond gaat ze zich bezighouden met de verhuur van de ruimtes en het organiseren van alle activiteiten op deze prachtige ontmoetingsplek.

Op de foto v.l.n.r. Judith Besten, Evelien Klijndijk en Bas Olde Hampsink

Deel of print