Huur ruimtes Heil der Kranken belangrijke stap in behoud goede zorg voor inwoners van Noordoost Twente

— 31 juli 2023–

Maandag 31 juli is de huurovereenkomst tussen MST en Zorggroep Sint Maarten ondertekend waarmee Zorggroep Sint Maarten een groot aantal ruimtes in het Heil der Kranken, de poli van MST in Oldenzaal, gaat huren. Dit is een belangrijke stap in het realiseren van capaciteit voor tijdelijk verblijf in het naastgelegen woonzorgcentrum Gereia.

 Goede zorg dichtbij

De plannen zijn onderdeel van de ambitie ‘Goede zorg dichtbij’ waarbij is ingezet op drie pijlers die bijdragen aan het behoud van goede zorg voor de inwoners van Noordoost Twente. ‘Goede zorg dichtbij’ is een initiatief van verschillende partijen uit de zorg- en welzijnsketen, gemeenten en Menzis, die de handen ineengeslagen hebben om een bijdrage te leveren aan de zorg- en ondersteuning voor kwetsbare ouderen in Noordoost Twente.

“We zijn blij dat we nu deze stap kunnen zetten en daarmee een mooi maar lang traject naar een volgende fase gaan brengen.”

Patricia Bangma, raad van bestuur Zorggroep Sint Maarten en Joyce Berger, bestuurder MST

Op de foto: Patricia Bangma, raad van bestuur Zorggroep Sint Maarten en Joyce Berger, bestuurder Medisch Spectrum Twente

Initiatiefnemers

De initiatiefnemers van Goede Zorg Dichtbij zijn: CarintReggeland, Zorgfederatie Oldenzaal, Zorggroep Sint Maarten, MST, Praktijk voor gespecialiseerde fysiotherapie Jeroen van der Weide, Gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal, Tubbergen, Menzis, Roessingh Centrum voor Revalidatie, Apotheek Oldenzaal en Wim Gaalman.

Deel of print