Zorggroep Sint Maarten wint Oldenzaalse Vrijwilligersprijs 2021

–23 december 2021–
Wat een mooie verrassing! Zorggroep Sint Maarten heeft de Oldenzaalse Vrijwilligersprijs 2021 gewonnen. Deze jaarlijkse prijs wordt uitgereikt aan een bijzondere vrijwilliger en een vereniging/organisatie die zich inzet voor vrijwilligers. Uiteraard zijn we ontzettend trots op deze blijk van waardering. Een prachtige kers op de taart van ons themajaar “Mensen maken Zorggroep Sint Maarten”, waarin we extra aandacht hebben besteed aan de verbindende waarde van vrijwilligerswerk.

Genomineerd door enthousiaste vrijwilliger
Zorggroep Sint Maarten heeft de prijs mede te danken aan een nominatie van vrijwilligster Marianne Kamphuis (links op de foto). In een openhartig betoog aan de organisatie van de Vrijwilligersprijs – Stichting Impuls – stak ze de loftrompet over de manier waarop de Zorggroep omgaat met vrijwilligers. “Wat ik zo ontzettend waardeer bij de Zorggroep is dat wij één van hen zijn. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen een betaalde kracht of een vrijwilliger. Wij zijn er samen voor de bewoners”, aldus Marianne die aangeeft met open armen ontvangen te zijn toen ze in 2016 voor het eerst binnenliep bij de Zorggroep, regio Oldenzaal. “Altijd staat de koffie klaar! Iedereen wordt in zijn of haar waarde gelaten er is voor iedereen wel iets te doen. Er zijn vrijwilligers die al meer dan 25 jaar hier vrijwilliger zijn. Dat zegt genoeg.”

Ook in de periode dat locaties noodgedwongen op slot gingen als gevolg van de coronapandemie voelde Marianne de waardering vanuit de organisatie. “Meerdere malen werden we verrast met een leuke attentie, een filmpje, een kaart of gewoon even een telefoongesprek. Daarnaast is er ook tijdens de lockdown voortdurend samen gekeken naar de mogelijkheden om toch te kunnen ondersteunen. Zo heb ik onder andere geholpen bij het begeleiden van de bezoekregeling. Wij werden zeker niet vergeten.”

Ook meedoen?
Wil je ook graag echt het verschil maken in het leven van een ander? Kijk dan op onze vrijwilligerspagina hoe jij jouw talenten kan delen bij één van onze woonzorgcentra, dagvoorzieningen of revalidatie.

Deel of print