Eeshof wil helpen bij opvang Oekraïense vluchtelingen in de Havezate  

–20 april 2022–
Omdat het woongedeelte in de Havezate van de Eeshof tot 1 januari 2023 niet gebruikt wordt – op dat moment gaan de aanpassingen voor de nieuwe bestemming van het pand van start – hebben we de gemeente Tubbergen benaderd om deze locatie te gebruiken voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. 

Vanuit maatschappelijke betrokkenheid en passend bij onze visie Deel je leven hebben we de gemeente Tubbergen aangeboden de mogelijkheden te verkennen voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen in de Havezate van de Eeshof tot 1 januari 2023. We vinden dat  ieder mens waardevol is en recht heeft op zorg, liefde en aandacht. En dat geldt vanzelfsprekend voor deze mensen die momenteel de hulp zo hard nodig hebben.

Hoewel de officiële afspraken nog moeten worden gemaakt, is met de gemeente afgesproken dat zij de coördinatie en regie voor hun rekening nemen en dat de Zorggroep het pand ter beschikking stelt. Zodra alle voorbereidingen zijn getroffen zal de gemeente een officieel startsein afgeven waarna de vluchtelingen naar Tubbergen kunnen worden overgeplaatst. Zoals het er nu naar uitziet betreft dit de opvang voor gezinnen. 

De medewerkers zijn inmiddels geïnformeerd en op donderdag 28 april a.s. volgt nog een aparte informatiebijeenkomst voor cliënten en huurders op het terrein van de Eeshof.  

 

Deel of print