Verandertraject ‘Jouw contract, een bewuste keuze’ slaat aan binnen Zorggroep Sint Maarten

–31 mei 2023–
Deze week hebben we binnen onze regio Dinkelland-Tubbergen het verandertraject ‘Jouw contract, een bewuste keuze’ afgerond.  Doel ervan is te kijken naar mogelijkheden voor contractuitbreiding als een van de opties om personeelstekorten te verminderen. Een traject dat inmiddels al ruim 150 uur per week aan contractuitbreiding heeft opgeleverd in de regio Dinkelland-Tubbergen. De komende periode wordt het traject verder uitgerold in de overige regio’s van de Zorggroep.

“Ook op kwalitatief gebied heeft het ons veel opgeleverd”
Samen met Stichting Het Potentieel Pakken heeft Zorggroep Sint Maarten de afgelopen maanden hard gewerkt om in de regio het gesprek aan te gaan over de balans tussen werk en privé, werkplezier en ieders wensen met betrekking tot contracturen. Een intensief traject dat ertoe heeft geleid dat 27 medewerkers hun contract hebben uitgebreid.  “Zorggroep Sint Maarten heeft hiermee in totaal al een kleine 3 FTE aan contractuitbreidingen gerealiseerd”, vertelt projectleider Carmen Blokhuis van de Zorggroep, die eraan toevoegt dat de resultaten niet alleen zichtbaar zijn in het aantal uitgebreide contracten. “Ook op kwalitatief gebied heeft dit traject ons veel opgeleverd zoals medewerkers die zich gehoord voelen, gezondere roosters en een betere samenwerking tussen de intra- en extramurale teams.”

Werkplezier
“Een van de managers verwoordde het wat mij betreft heel mooi door aan te geven dat het traject heeft gezorgd voor een nieuwe manier van denken en doen dat alles bij elkaar ons werkplezier enorm vergroot”, aldus Carmen die alle betrokken van de Zorggroep en de professionals van Stichting Het Potentieel Pakken van harte bedankt voor hun bijdragen: “Samen hebben we een prachtig resultaat bereikt.”

 

 

Deel of print