“Samen bouwen aan een mooie toekomst”

— 27 december 2022–
Met enige regelmaat laat Mario van Hees, manager woonzorgcentrum Gudula in Lochem, in een blog zijn licht schijnen op het reilen en zeilen in de ouderenzorg. Deze keer kijkt hij terug op zijn eerste half jaar bij de Zorggroep. 

“Vlak voor de zomer maakte ik de overstap naar Zorggroep Sint Maarten. Ik mocht begin juli starten in Gudula, samen met mijn oude en tevens nieuwe collega Claudia. Wat mijn gevoel in voorjaar 2022 al aangaf, blijkt nu ook eind 2022 te kloppen: dit was 1 van mijn beste keuzes die ik heb gemaakt.

Nu een half jaar later ga ik nog steeds elke dag met een lach op mijn gezicht richting Lochem waar ik elke morgen de bewoners en mijn fantastische collega’s ontmoet. We hebben de eerste stappen kunnen zetten om samen de regie weer op de juiste plekken neer te leggen en zijn druk bezig geweest om er voor te zorgen dat het fijn wonen en werken blijft in Gudula.

Waar corona voorgaande jaren de feestdagen nog overschaduwde, hebben we hier de afgelopen weken weer als vanouds met elkaar bij stilgestaan. Met als toetje het kerstdiner. De collega’s hadden door het hele pand heen meerdere restaurants gecreëerd zodat de bewoners, familie, vrijwilligers en collega’s op de voor hen prettige plek met elkaar de kerstdagen in konden luiden. Het mooie hiervan was dat we het samen deden, collega’s en vrijwilligers hielpen mee met uitserveren, maar pakten ook een moment om zelf aan te schuiven en tijdens een heerlijke maaltijd ook in gesprek te zijn met elkaar.

Ik wens alle collega’s, vrijwilligers, bewoners en aanverwanten een fijne jaarwisseling en hoop dat we in 2023 weer verder kunnen gaan met het samen bouwen van een mooie toekomst.

Als persoonlijke noot wil ik speciaal mijn collega’s in regio Gelderland-Utrecht en specifiek in Gudula bedanken voor hun tomeloze inzet, het was en zal niet altijd soepel verlopen, af en toe schuurt het misschien zelfs wat, maar uiteindelijk doen we het samen met als doel dat de Zorggroep en Gudula de plek is waar je wilt wonen en werken.”

Deel of print