Revalidatie bij Zorggroep Sint Maarten

Revalideren bij Maartje in Oldenzaal

Bent u ontslagen uit het ziekenhuis, maar is thuis revalideren (nog) geen optie? Dan bent u welkom om op onze revalidatieafdeling in Oldenzaal te werken aan uw herstel. U kunt om diverse redenen in aanmerking komen voor revalidatie bij Maartje in Oldenzaal. Denk bijvoorbeeld aan:

 • revalidatie na een beroerte (cva)
 • orthopedische revalidatie
 • revalidatie na een amputatie
 • revalidatie na een zwaar ongeval
 • revalidatie door hart, long of vaatproblemen

Voor al deze vormen van geriatrische revalidatie kunt u bij ons terecht. Onze revalidatie is gevestigd op de eerste verdieping van Gereia in Oldenzaal. Samen met u doen we er alles aan dat u zo snel mogelijk weer kunt terugkeren naar uw eigen vertrouwde woonomgeving. Ons motto is hierbij: alles is revalidatie. Dat betekent dat ook het zorgteam en de verpleegkundigen behandelaren zijn die u helpen uw revalidatiedoelen te behalen. We vinden het hierbij belangrijk dat u zich bij ons op uw gemak voelt en in een prettige omgeving kunt werken aan uw herstel.

Ons team

Als u moet revalideren krijgt u altijd te maken met een vast revalidatiebehandelteam. Dit team bestaat uit:

 • het zorgteam
 • specialist ouderengeneeskunde
 • maatschappelijk werk
 • fysiotherapie
 • ergotherapie
 • activiteitenbegeleiding

Indien nodig kunt u bovendien gebruik maken van advies van een diëtiste of logopedist. Bovendien blijft u vaak onder controle staan van uw specialist in het ziekenhuis.  Tijdens uw revalidatie krijgt u dus met verschillende behandelaren en zorgverleners te maken. De contactverpleegkundige van het zorgteam zorgt er hierbij dat de gehele zorg rondom uw revalidatie goed gecoördineerd wordt.

Revalidatieprogramma

In overleg met u wordt een op maat gemaakt revalidatieplan vastgesteld, waarin de doelen van uw behandeling staan en welke behandelingen u gaat volgen.  De voortgang van uw revalidatie wordt regelmatig met u en binnen het team besproken. De revalidatieduur kan variëren van een week tot 6 maanden, afhankelijk van uw medische en lichamelijke situatie.

Wat gebeurt er na ontslag?

Als de revalidatieperiode bij Maartje succesvol is afgerond en u ontslagen wordt, laten we u uiteraard niet aan uw lot over. We bieden u diverse mogelijkheden om het revalidatieproces thuis in uw vertrouwde omgeving voort te zetten. Dit varieert van een op maat gemaakt revalidatieprogramma thuis, tot ondersteuning van onze thuiszorgmedewerkers of behandelaren. Ook kunt u een beroep doen op onze hulpmiddelen die u thuis kunt gebruiken. Deze mogelijkheden bespreken we uiteraard met u gedurende uw revalidatie bij Maartje.

Bezoektijden revalidatie

De bezoektijden zijn van:

 • maandag t/m vrijdag van 15.00 tot 20.30 uur
 • zaterdag en zondag van 11.00 tot 20.30 uur

De behandelingen worden tot 17.00 uur gepland. Het kan dus voorkomen dat uw bezoek even moet wachten.

Adres revalidatie in Oldenzaal

Gereia (plan route)
Wilhelminastraat 150
7573 AK Oldenzaal

Vragen?

Wilt u meer weten over de revalidatiemogelijkheden in Oldenzaal? Onze maatschappelijk werkers staan u graag te woord. Het contactformulier invullen mag natuurlijk ook. We streven er naar uw vraag binnen 2 werkdagen te beantwoorden.

Neem voor meer informatie contact op met:
Maatschappelijk werk Zorggroep Sint Maarten (Te bereiken via ons algemeen telefoonnummer)
Telefoonnummer: 088 - 000 52 00

Contactformulier Revalidatie bij Zorggroep Sint Maarten

Deel of print