thuis revalideren

Thuis revalideren in uw eigen vertrouwde omgeving

Als uw thuissituatie en lichamelijke conditie het toelaten kunt u ervoor kiezen om thuis te revalideren na een ontslag uit het ziekenhuis. U kunt dan in uw eigen vertrouwde omgeving werken aan uw herstel.

Combinatie thuiszorg en therapie op maat

U kunt bij ons rekenen op een revalidatieprogramma op maat in uw thuissituatie waarbij vakbekwame medewerkers van de thuiszorg de dagelijkse zorg en verpleegkundige handelingen (zoals wondbehandeling) voor hun rekening nemen. Uw huisarts is in dat geval verantwoordelijk voor de medische zorg.

Onze behandelaren komen indien noodzakelijk eveneens bij u thuis. Vaak gaat het dan om fysiotherapeuten en ergotherapeuten. Maar het is ook mogelijk dat u thuis behandeld wordt door de diëtist, logopedist of psycholoog. Als er sprake is van complexe problemen, dan kan de huisarts bovendien een verwijzing regelen voor één van onze ervaren specialisten ouderengeneeskunde.

Poliklinische behandelingen

Een bijzondere vorm van thuisbehandeling is de combinatie met onze poliklinische behandelmogelijkheden. U woont dan thuis maar komt een aantal malen per week naar een van onze behandellocaties voor extra therapie.

Vragen over thuis revalideren?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van thuis revalideren? Onze maatschappelijk werkers staan u graag te woord. Het contactformulier invullen mag natuurlijk ook. We streven er naar uw vraag binnen 2 werkdagen te beantwoorden.

Neem voor meer informatie contact op met:
Maatschappelijk werk Zorggroep Sint Maarten (Te bereiken via ons algemeen telefoonnummer)
Telefoonnummer: 088 - 000 52 00

Contactformulier Revalidatie bij Zorggroep Sint Maarten

Deel of print