Eeshof Tubbergen

Officiële opening Eeshof-Bloemenhof in Tubbergen

Bloemenhof compilage

Donderdag 28 maart jl. is het nieuwe woonzorgcentrum op het terrein van de Eeshof in Tubbergen officieel geopend.
Na het welkomstwoord van gemeenschapsmanager Max Bijwaard was het de eer aan mevrouw Inge Watervoort, bewoonster en bedenkster van de nieuwe naam, om het lint door te knippen voor de ingang van de Bloemenhof in Tubbergen.

‘Warm thuis’

Patricia Bangma sprak vervolgens het belang de Bloemenhof met 48 zorgappartementen in de Tubbergse samenleving. “Bij de Bloemenhof bieden we ouderen met dementie een ‘warm thuis’. Een plek waar zorg en ondersteuning met een geborgen en veilig karakter in een kleinschalige woonvorm wordt geboden. Oprecht luisteren, met welgemeende aandacht en oog voor persoonlijke wensen en behoeften van de cliënt. Gezamenlijk wonen in een omgeving waar iedereen zich welkom, gezien en thuis voelt.”
“Bij de Bloemenhof ligt de nadruk op zorgzaamheid, huiselijkheid en verbondenheid in een beschermde omgeving. Een gedeeld leven is een gelukkiger leven, is onze visie bij Zorggroep Sint Maarten. In kleine kernen als Tubbergen heb je elkaar nodig bij de zorg voor kwetsbare ouderen. Daarom is het fijn dat er op en rond dit prachtige terrein bij havezate de Eeshof zoveel voorzieningen en activiteiten zijn. Jong en oud komen hier bij elkaar om te wonen, te zorgen of om elkaar te ontmoeten. Zo delen we samen al het moois. En blijven we met elkaar verbonden.”, aldus Patricia.

Toekomstbestendig

De Bloemenhof is zo gebouwd dat we met de wisselende vraag naar zorg kunnen meebewegen. Het gebouw is makkelijk aan te passen voor verschillenden zorgdoelgroepen en doeleinden. Dat maakt de Bloemenhof toekomstbestendig.

Noabers

Wethouder Roy de Witte gaf aan dat hij trots is op het mooie resultaat. “Een gebouw neerzetten is één, een gebouw laten leven is twee. Daar zijn alle betrokkenen bij de Bloemenhof goed mee bezig”, liet de wethouder weten. “Bewoners hebben hier hun privacy, het voelt behaaglijk en het ruikt er lekker fris”. Als een echte noaber nodigde hij de bewoners uit voor een kop koffie in het gemeentehuis. “Om te bespreken hoe we het leven kunnen delen”, gaf de wethouder aan. Hierbij willen we iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan de realisatie van de Bloemenhof. Speciale dank ook aan de Stichting Vrienden van de Eeshof die een bijdrage leveren aan de realisatie van de binnentuin en de mooie zonnewijzer voor in de binnentuin die architect Henk Gersen van IAA Architecten B.V. in zijn toespraak heeft aangeboden.

We wensen de bewoners een fijn thuis bij de Bloemenhof.

Deel of print